Hadházy Ákos független képviselő hozta nyilvánosságra az ügyet, miután levélben kérdezte a Külügyminisztériumot.

Másfél órás autóút helyett helikopterrel utazott Szijjártó – ezzel magyarázta a Külügyminisztérium
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy arra volt kíváncsi, hogy miért kellett a Budapesttől 140 kilométerre lévő Tolnára helikopterre repülnie a néhány hete jachtos botrányba keveredett Szijjártó Péternek. Az út autópályán másfél óra alatt letudható, ráadásul a miniszter szolgálati Mercedesét előre odakülték.

A Külügyminisztérium azzal érvelt, Szijjártó a tolnai átadás előtt négy külföldi kollégáját fogadta, és csak odafele utazott helikopterrel. Nacsa Lőrinc KDNP-s politikus az RTL Klubnak még annyit tett hozzá, hogy Szijjártó rendőrségi – tehát állami – helikoptert használt, és csak akkor megy így, ha a közfeladatai ellátásához az elengedhetetlen.

A csatorna megkereste a Külügyminisztériumot, a Belügyminisztériumot és az ORFK-t, hogy Szijjártó milyen gyakran utazik helikopterrel és ez mennyibe kerül, de nem válaszoltak.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Kár ezt idehazudnod! Semmit nem "taglalok"! Összehasonlítok! 15 éve valami efftársilg rendben volt, ma meg ugyanaz a "bolsevik abcúg"! Ezt értem "nehezen"!
Aki Én
@ómió: ...honnan a bánatból szeded, hogy akkor ez rendben volt?
Csak mára eltörpül a napi korrupció mellett. A fidesz jól feledteti a múltbéli bűnöket, bőven túltesz rajtuk. Szerinted miért fidesz ellenes az ország túlnyomó többsége?
Málna
@Aki Én: Az tegnap volt. Ma már nem valószínű, hogy meglepődnék.
ómió
@Aki Én: Onnan, hogy hallgattatok róla, mint a sír! Nem úgy, mint most! Ha meg a korrupciót keresed, lapozd vissza a "privatizáció" c. efftársi lopóévadok fejezeteit! Amikor a 90-es években tízezer milliárd fölötti értékben tűnt el a "társadalmi tulajdon", miközben az efftársi milliárdosok sorban masíroztak elő a "szőnyeg alól"! És még ezt is überoltátok 2002-2010. között, amikor 55 év 8000 milliárdos államadósságát 8 év alatt 14000 milliárddal úgy növeltétek, hogy azon semmit nem vettetek, semmit nem építettetek, csak úgy "eltünt"! Az ország "túlyomó többsége" meg annyira "fideszellenes", hogy "csak" harmadszor volt képes 2/3-dal nyerni!
Aki Én
@ómió: ...te mindent tudsz. Bocsánat, mindent is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.