Az Országgyűlés Hivatala nem először írt ki közbeszerzési eljárást kézi csomózású szőnyegek beszerzésére, ám az a júliusi tender eredmény nélkül zárult.

136 millióért vesznek 8 nagy szőnyeget a Parlamentbe

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentum alapján a 8 darab, összesen 269 négyzetméter területnyi szőnyeg az Országház Nándorfehérvári termébe és annak előterébe, valamint a Pázmándy termébe kerül majd. Ezek gyapjúszőnyegek lesznek, kézi csomózással készülnek, mintásak lesznek és 8 mm flórmagassággal kell rendelkezniük – írja az mfor.hu.

A munkát a békésszentandrási ART-KELIM Kft. lett, mely nettó 135,6 millió forintért vállalja a kívánt mennyiség és minőség leszállítását.

Az árról túlzás nélkül lehet állítani, hogy az igencsak magas. Olyannyira, hogy csak ezzel a munkával a cég az egész éves bevételét bebiztosítja magának, sőt még annál is nagyobb összeghez jut.

(mfor.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nagy szőnyeg alá sok mindent lehet söpörni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Málna: Nagyszerű, akkor tovább léphetünk, magunk mögött hagyván a dilemmát, minek is nevezzelek. Térjünk vissza összevissza beszédedhez, mert én továbbra is állítom, hogy beírásaid alapján nem rajzolódik ki egy szilárd értékrend. Attól függően váltogatod a szót, hogy éppen mennyire érzed magad sarokba szorítva. Nem, ne vedd fel az ártatlan áldozat pózát, rosszul áll neked. Néhány példát is említek. Szerinted a pénzeszközök felhasználásával minden a legnagyobb rendben, a korrupció, ügyeskedés csakis rosszindulatú feltételezés. Ugyanakkor határozott magabiztosságodat cáfolva kijelented, hogy fogalmad sincs, a tűzijátékra félretett milliárdok sorsa mi lett. Mintha nem is érdekelne, miközben a hátrányos sorsú, kilátástalan helyzetben lévők megsegítésére sajnálod azt a nem egészen 25 milliót. Nem látsz te itt némi disszonanciát? Cserdivel kapcsolatban feltettél egy kérdést, válaszul elküldtem a település honlapjának linkjét, mire fölényeskedve közölted velem, hogy ezt te már mind tudtad, valami többre vágysz. Valószínűleg a tárgyhoz nem tartozó pluszkérdésnek vélve siklottál el amellett a kérdésem mellett, miszerint mire is vagy konkrétan kíváncsi? Persze ajánlottam azt is, hogy nézz utána a téged érintő kérdéseknek, mire kioktattál, hogy eddig is ezt tetted. Akkor most megkérdezem, mit is akartál tőlem megtudni Cserdivel kapcsolatban, ha úgyis ugyanazokhoz az információs forrásokhoz férünk hozzá mindketten? A hozzászólásaidat nem az összetett mondatok miatt nehéz értelmezni, hanem a koherencia hiánya miatt.
": Arra lettem volna kíváncsi, hogy tudsz-e többet Cserdivel kapcsolatban, mint én. Nem tudtál. Nem érdekel a téma, neked ajánlottam fel, hogy javíts ki, ha rosszul tudok valamit, de nem éltél vele. Ami engem érdekel, annak utánanézek, nem tőled fogom megkérdezni, abban biztos lehetsz"
Akkor újra megkérdezem. Ha ezt írtad, márpedig ezt írtad, akkor miért kérdeztél engem Cserdivel kapcsolatban? Hiszen egyrészt nem érdekel a téma, másrészt ha érdekelne, magad néznél utána...
csipetke
Ezüstszálakból van a szőnyeg,vagy mi a túró?Nyakig van a sz@rban a költségvetés,ezek meg urizálnak ezerrel. 20 milliárdért irodabútor, a 2 éves autók cseréje még puccosabbra,sok-sok milliárd sportra,és még lehetne sorolni napestig a felesleges kiadásokat. Kövér elvtársnak kicsit olcsóbb szőnyegre má' rá se lép?
Málna
@Giovanni Alba: Nem veszek én fel semmilyen pózt, igazán készségesen próbáltam eddig is segíteni neked, hogy megértsd, amit írok. Mondjuk az meglep, hogy ennyit kell magyaráznom. Na kezdjük:
"Szerinted a pénzeszközök felhasználásával minden a legnagyobb rendben, a korrupció, ügyeskedés csakis rosszindulatú feltételezés." Nem mondtam ilyet, hogy minden rendben van. Nem tudhatom, ahogy ti sem. Amit pedig nem tudunk, azt csak feltételezhetjük.
Nem, tényleg nem érdekel, hogy hova tették a tűzijátékra szánt pénzt. És tényleg nem látom értelmét, hogy pluszpénzt adjanak a hátrányos helyzetűek oktatására. És nem érzem, hogy ez a két gondolat ellentétes lenne.
Cserdivel kapcsolatban tettem egy megállapítást, miszerint semmi nagy dologról nem tudok ott, csupán hogy pár roma közmunkásként dolgozik. Majd azt kértem, hogy ha te másképp tudod - ennél nagyobb dologról van tudomásod - akkor oszd meg velem. Erre elküldtél egy linket, amiből az derül ki, hogy ott valóban közmunkások dolgoznak.
A téma tényleg nem izgat különösebben - ha így lenne, utánanéznék - én már csak reagáltam valakire, aki ezt felhozta. Lehet, te voltál, nem tudom, most nem nézem vissza.
Szólj nyugodtan, ha még mindig nem világos valami.:-)
volvós
@Málna: Tegnap 13:02-kor kezdtél " pofázni " ma 12:28-ig egyfolytában, és ekkor feltetted a kérdést :
..." Beszéljünk valami másról "...
A kurvákről ??? Hogy van anyád és te, a rozoga fidesz patkány ???
De most is gép elött vagy ( ma 22:50 ), ezért vagy ennyire agyilag zokni, aki csak a f... tudja sz...ni !!
Giovanni Alba
@Málna: Kicsit késő van, de mindegy. Egyáltalán nem világos nekem, hogy a nyilvánvaló csalások, pénzeltüntetések, magánzsebbe vándoroltatás neked csak feltételezés. Az sem tűnt fel, hogy amikor az unió csalás elleni hivatala vizsgálódni kezdett a nemzet vejének közvilágítási projektjével kapcsolatban, akkor villámgyorsan visszafizették az uniós támogatást, hogy a vizsgálat okafogyottá váljon. Az a pénz közpénz volt. A befizetett adókból befolyt pénz, amit bármi másra is lehetett volna költeni, például az oktatásra. Mi nem tudható arról, hogy a munkahelyvédelmi alapból Mészárosnak átutaltak 800 millió forintot, és úgy megvédte a munkahelyeket, hogy kirúgott 600 embert? Ez sem éri el az ingerküszöbödet? Találgatás meg feltételezés? Én meg azt mondom, hogy funkcionális analfabetizmus részedről. Nem érdekel, hogy hová lett az a pár milliárd forint, de a cca. 25 millióra már felkapod a fejed, mert azt ugye feneketlen kútba öntjük. Az államilag támogatott foci meg csak úgy ontja a sikereket. Cserdi története a te interpretációdban valami szánalmas kis vergődés. Szerintem meg tudatosan próbálod magad mellé, a sárba lerángatni azt a példaképet, akit inkább követni kellene. Pár roma közmunkásként dolgozik. Ennyire aljas nem lehetsz. Te tényleg elolvastad ezt?
"Cserdi nemzetközi ismertségű, többségében cigányok által lakott, 411 lakosú település. Hírét annak a mintaadó programjának köszönheti, amit polgármestere és a falu közössége felépített, és 2006 óta fenntart (bűnözés megszüntetése, felelős gyerekvállalás, munkanélküliség megszűnése, közmunka programból munkaerőpiacon elhelyezkedés). A falu keresőképes lakosságának nagy része jelenleg még közmunka program keretében, mezőgazdaságban dolgozik (2016-ban 82 fő, 2017-ben 45). 2016-ban 134.465 kg zöldséget termeltek meg (hagyma, fokhagyma, burgonya, paprika, paradicsom)."
Erre mondod lesajnálón, hogy pár roma közmunkásként dolgozik?
SystemError
Az éhező gyerekektől pedig megvonja a támogatást ez a zsebes tolvaj, gyilkos patkány..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.