A kormányhivatal határozata szerint csak az intenzív szakdolgozókból egy tucatot kell a Covid-ellátásra kijelölt kórházakba küldeniük.

A budapesti Uzsoki utcai kórházból folyamatosan vezénylik át az intenzív terápiás szakdolgozókat más koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézményekbe, derül ki a Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő által megosztott dokumentumokból

– írta meg elsőnek a hvg.hu.

A szeptember 24-i rendelet értelmében az Uzsokinak 5 szakápolót, 3 intenzív szakorvost, 2 intenzív/belgyógyász rezidenst kell küldenie a Dél-Pesti Centrumkórházba, Szent János kórházba 4 intenzív szakápolót, 1 belgyógyász szakorvost, míg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2 szakápolót és 2 belgyógyász szakorvost.

Kunetz közösségi oldalán azt írja: 

Nagyon úgy tűnik, hogy nem szeretik az EMMI-nél az Uzsoki Kórházat. Bár más egészségügyi intézményekből is kérnek segítséget a jól felkészült, vagy felkészített COVID üzemmódra kapcsolt intézmények, de ritka kivéreztetésnek lehetünk tanúi az Uzsoki kapcsán. A legújabb határozat alapján a 23 intenzív terápiás szakdolgozóból 4-et, szakapolóból pedig, 5-öt kell vezényléssel átengedniük olyan intézményekbe, ahol a szemmel láthatóan nem készültek fel az EMMI COVID átalakítási ötletelésére.

A kilenc ápoló mellett a 27 intenzív terápiás (szintén a kórház honlapjáról a z adat) orvosból 3-at kell még adniuk ezen COVID intézményeknek.

Így összesen csak az intenzív osztályról 12 fő fog elvezényelődni.

A szakértő közölte:

Hacsak nem találnak más osztályokról is intenzív terápiás végzettségű orvosokat, ápolókat, ami ebben az esetben, ha valóban az intenzív osztályt fogja terhelni a vezénylés, egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg az eddigi kapacitást megfelezik, műtéteket állítanak le, betegeket küldenek máshova.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem szeretik az EMMI-nél az Uzsoki Kórházat. Bár más egészségügyi intézményekből is kérnek...

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2020. szeptember 25., péntek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtöki közleményében elismerte, hogy szerdán több kórházból is orvosokat, szakápolókat vezényelt a járványügyi hatóság az elsődlegesen kijelölt intézményekbe a növekvő számú súlyos betegek kezelésére. Ezek Budapesten jelenleg a Dél-pesti Centrum Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház – teszi hozzá a HVG.

Forrás: HVG, 24.hu

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
A csökött húgyagyú fideszes, kdnp-és parasztok sokallták a 300 forint vizitdíjt, most meg mehetnek több tíz -, meg százezer forintér magánrendelőkbe, magánkórházakba.
Az a 300 forint nem a politikusok zsebébe ment volna, seggfej, hanem az egészségügy megsegítésére (és a notórius, csak beszélgetni járnak a rendelőbe emberek kiszűrésére, akik csak terhelik a rendszert).

Orbán tudatosan amortizálja az egészségügyet (ez nem csak magyar -, hanem már emberiségellenes bűncselekménynek számít !!!).
Folyik be a lé az egészségügyi járulékékból, de nem akarnak már adni érte semmit.
Fizetsz egy szolgáltatásét és vagy a minimumot kapod, vagy nem kapsz érte semmit.
Egy rossz példa (mert minden példa rossz - többé-kevésbé):
Kapsz egy levelet, de nem hozza ki a postás. Ha meg akarod kapni a levelet, utazd körbe a földet, és miután megérkeztél a föld körüli útból, átirányítanak - sorszámmal, és kiveszik az egyik vesédet, pedig csak a karod tört el.

Ha észrevetted, Orbán KIVÉTEL NÉLKÜL MINDENT a jómódúak érdekében tesz. MINDIG !!!
Az ország nagyobbik felét kiadó dolgozói szegénységbe élőket, elesetteket, rászorulókat, nem fideszeseket valójában holtan szeretné látni, mert csak útban vannak neki, a beteg állat céljainak az elérésében.

O1G
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"...az Uzsoki kórházba vittük. Miután 12 órát feküdt félmeztelenül a sürgősségi szobában, végül elhelyezték egy a Péterfy kórházinál alig jobb kórterembe. Itt sem volt COVID szűrés, hasmenés vagy fertőzésellenőrzés, a maszkokat az áll alatt hordták… Idős, haldokló embereket vittek ide-oda a kórtermekben mindenféle COVID teszt nélkül, ami egyértelműen terjesztheti a betegséget. Megrémültünk, hogy újra kidobják Anna nénit, de egy „jó szándékú” barát barátja azt javasolta, hogy keressünk meg egy általa ismert főnővért, akit meg lehet kenni, így Anna néni ott maradhat."
kanadaihirlap.com/2020/09/26/egy-nagy-magyar-halal-a-magyar-egeszsegugyi-rendszer-valodi-allapota/
Érdemes az egész cikket elolvasni, nem csak a covid-ról van szó.
ómió
@Aki Én: Ezt ugyan több, mint nehéz elhinni, de, ha, tegyük fel, mégis teszünk rá egy kísérletet, akkor meg - pláne a részletek ismeretéig, hogy mire gondoltál - mindössze szimpla efftársi ráhazudásnak minősíthető "szaga van"!
csipetke
@ómió: 10:19 "Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyeknek országa"
csipetke
@Aki Én: 8:40 Ne keress ott logikát,ahol sose volt. Ha van türelmed az elmebetegekhez,olvasd el,amiket nekem írt. Sírva fakadsz.Ez túltesz még durbincson is,annyira idióta. Sztem akkor kerülhetett szabadlábra,mikor bezárt az OPNI
ómió
@csipetke: Na, végre valami, amit - remélhetőleg - a saját példádon tanultál meg és képzelsz!
ómió
@csipetke: Ha meg idiótát keresel, ne menj messze! Nézz magadba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.