A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz, arra kérve őt, hogy ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt.

A Magyar Orvosok Szakszervezete arra kéri Ádert, hogy ne írja alá a törvényt
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A MOSZ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, levelükben kifejtik, hogy az orvosi béremeléshez és a hálapénz visszaszorításához nem volt szükség új jogállási törvényre, mert ezeket a kérdéseket lehetett volna rendezni a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben, valamint a munka törvénykönyvében és a büntető törvénykönyvben.

Úgy vélik, a kormány úgy terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy nem tartotta be a jogalkotásról szóló törvényt. Ezen kívül – írták – a kedden elfogadott jogszabály

több nemzetközi egyezményt sért, és jogbizonytalanságot kelt mintegy százezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó körében.

A törvény – azzal, hogy lehetővé teszi a kormánynak a munkavállalók alapvető jogainak és kötelezettségeinek rendeleti szabályozását – óriási visszalépést jelent a munkavállalói jogok és a jogbiztonság érvényesülése szempontjából Magyarországon – hangoztatta a MOSZ.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Négy órát kapott a Magyar Orvosi Kamara (MOK), hogy véleményezze azt a törvényjavaslatot" Simán azt kellett volna mondani ilyenkor, hogy 3 nap múlva válaszolunk. Alapvető dolog, hogy aki komoly kérdésben sürgeti a válaszomat/nem ad elég időt, az be akar csapni. Ilyenkor nem szabad rögtönözni, hogy ez is jobb mint a semmi, hanem az egészet el kell utasítani. Elfelejtették azt a régi bölcs mondást, hogy a cigány, az cigány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@trebjudna: @Maria24s: A bárca azt jelenti, hogy nemi és egyéb fertőző betegsége nincs. A bárcás kurva az tisztességes volt. Volt a bárca bitorló kurva. Ők valakinek a bárcáját kölcsön kérték. Tehát lehetek nemi betegek is. Ezért a bárca bitorló kurva az egy szemét kurva volt.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118303740_3334237313292750_7942245345389798020_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=u0LQdimrZQ4AX-k2Xz1&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e891da05e2a5746370b5f1fa9fad049a&oe=5F844AAF
1904 TÜRELMI BÁRCA KÉJNŐ RÉSZÉRE
static.darabanth.com/images/9/4/940442.jpg
Lepényleső
Lehet kérni? Köztársasági elnököt erre kérni lehet? Magyart? Hiszen nincsen köztársaság,így
a nem létezőnek miképp lehetne elnöke,még ha valaki pózol is mintha lenne?
csipetke
Rossz lóra tesznek,ha az orvosokkal sz@rakodnak,mert ők nem fognak utcára vonulni,és sztrájkolni,ők egyszerűen visszaadják a kamarai tagságukat,és elmennek oda,ahol nem izélgetik őket,megbecsülést,és normális bért kapnak,hogy másod,harmad munka nélkül megéljenek.Max az marad,aki már pl a kora miatt nem megy,vagy a nyelvtudás hiánya miatt,de ez utóbbi néhány hónap alatt megszerezhető. Ez a kormány kapkod,idióta intézkedésekkel nem fog itt tartani senkit

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.