Pénteken jogerős ítéletet hoztak a Kúrián N. János ügyében, akit azzal vádoltak, hogy 2014-ben meggyilkolta feleségét, Juditot. A Kúria súlyosította a másodfokú ítéletet, és a vádlottat előre eltervelt, szándékos emberölésért 21 év fegyházra ítélte. A büntetésbe beleszámítják az előzetesben töltött 29 hónapot. A tárgyaláson a vádlott távmeghallgatás útján vett részt a győri büntetőintézetből. Az utolsó szó jogán arról beszélt, nem tud olyan tényről, bizonyítékról, ami a bűnösségét igazolná.

Pénteken ítéletet hoztak a Kúrián N. János ügyében, akit azzal vádoltak, hogy 2014-ben meggyilkolta feleségét, Juditot, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd egy réten szétszórta. A férfit a Tatabányai Törvényszék 2019 márciusában bizonyítottság hiányában felmentette a vád alól, a Győri Ítélőtábla azonban testi sértés miatt hét év börtönre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A harmadfokon eljáró Kúria pénteken jogerősen 21 év fegyházra ítélte a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Az áldozat halálát idegenkezűség okozta, és az idegen keze a vádlotté volt, magyarázta a bíró az indoklásban. Az ügyben a legnagyobb dilemmát végig az jelentette, hogy a vádlottnak milyen formában lehetett köze felesége halálához – írja a 444. A Kúrián arra jutottak, hogy az események láncolatát nézve csakis N. János ölhette meg. A korábban hentesként dolgozó férfit kétszer is felmentette a bíróság arra hivatkozva, hogy halál okát a szakértők nem tudták megállapítani, így az emberölés nem bizonyítható. Másodfokon azonban elítélték, de nem emberölésért, hanem halált okozó testi sértésért. Halmazati büntetésként 7 év börtönt kapott, amibe beleszámítják az előzetesben töltött 29 hónapot. Az ítélet ellen minden fél fellebbezett, így került az ügy a Kúriára. Judit családja azt szerette volna, ha a bíróság kimondja, hogy emberölés történt. 

Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. N. János korábban bántalmazta a nőt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat a próbára bocsátás lejárta előtt halt meg.

N. János az utolsó szó jogán elmondta, hogy az elmúlt években azt tapasztalta, a hatóság elméletileg és gyakorlatilag is kifogástalanul, szinte hibátlanul dolgozik – írja a Kisalföld. A lakosság szemszögből ennek komoly eredményei vannak. Kiemelte, az elmúlt hat évben nem tud olyan tényről, bizonyítékról, ami a bűnösségét igazolta volna.

Ez nem véletlen, mert nem követtem el az ügyészség által felhozott vádak tartalmát. Nem követtem el bűncselekményt

Kérte továbbá a bíróság tanácsát, vegyék figyelembe az elsőfokú törvényszék bíráinak a munkáját, akik a vádlott szerint hihetetlen nagy erőfeszítéssel és energiával a maximumot hozták ki, hogy az ügy végére járjanak. Hozzátette még:

Az elsőfokú bíróság döntése mindkét esetben az volt, hogy engem mentsenek fel. Arra kérem a Kúria tanácsát, ezt hagyják helyben. A másodfokú bíróság döntését kérem, helyezzék hatályon kívül

A harmadfokon eljáró Kúria pénteken jogerősen 21 év fegyházra ítélte a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Forrás: 444, Kisalföld

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
@Horizont: 100% biztos vagyok hogy ő ölte meg! De mivan ha téved a bíróság!!?? Volt már jó párszor, hogy mindenki bűnösnek ítélt egy ártatlant és csak évekkel később derült ki hogy nem jó embert zártak be!! És nem tudták rá bizonyítani a gyilkosságot!
simmering73
És még felmentésért fellebbezett. Aztán a bíróság megmutatta neki merre az arra.
jesz
ha megölte, akkor bűnhődjön...ha kiderül, hogy mégsem ő tette, akkor hatalmas kártérítést követelhet..ja, hogy ilyenre még nem volt példa? ...hát akkor az szar ügy.
rokker33
@Horizont: Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a szemtanú is tévedhet reggel volt nem biztos, hogy jól látta azt aki szétszórta a maradványokat, vagy épp direkt ellene beszélt,hogy rács mögé kerüljön! Úgy gondolom,hogy nem elegendő a bizonyíték,de lekell zárni ezt az ügyet is, mint a soroksári gyilkosságot!!Ott is évek múlva találtak egy balekot és kevés bizonyíték ellenére is meghosszabbították a börtön büntetését!
rokker33
@Horizont: Tudod sintér Sanyi azt mondta 2010 ben, hogy 2 hét alatt rendet tesz!
Mirtilla
@rokker33: Egy szemtanu természetesen tévedhet, de az a szemtanu, aki a darnózseli réten látta Nagy Jánost emberi szerveket szétszórni,nos, ő nem tévedett, mert utólag a DNS-vizsgálat 99.9%-os egyezést állapitott meg, méghozzá a legkorszerübb, legobjektivebb ,tudományos módszerekkel, vagyis kizárva a tévedés lehetőségét.
Aki itt nem jól látja a tényeket, az te vagy.
rokker33
@Mirtilla: Első hozzászólásomat úgy kezdtem, hogy 100% biztos vagyok hogy Ő volt a tettes,de attól hogy a maradványok a gyanúsított felesége, még nem azt jelenti, hogy ő ölte meg és az sem biztos,hogy ő szórta szét, mert erre konkrét bizonyítékot a nyomozók nem találtak se videó se kép semmi!Ha egy ilyet látok, akkor az a minimum, hogy képet csinálok az esetről vagy videót! Persze megverte bántalmazta és ez már elég indok volt, hogy a hentest vegyék elő!Ha meg bűnös akkor vállalja a büntetést,hisz embert ölt!!!
Mirtilla
@rokker33: Akkor saját magadnak mondasz ellent : "...100% biztos, hogy Ő volt a tettes,...de nem azt jelenti, hogy ő ölte meg..." Ezen olyan jót nevettem !!!- Tehát ő csak szétszórta a saját magát ledaráló felesége maradványait, hogy ősi pogány ritus szerint visszaadja az anyaföldnek, melyből vétetett... Hát, tudod, szines a fantáziád.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.