Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlása alapján emelt vádat a Fővárosi Főügyészség négy férfi ellen, aki túlszámlázással több mint 700 millió forintos kárt okozott játszóterek felújítására szolgáló uniós támogatások felhasználása során – tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

A bűnügyben a Fővárosi Főügyészség uniós támogatás és magyar költségvetési forrás jogosulatlan igénybevétele miatt nyújtott be vádiratot, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre – közölte Ibolya Tibor.

A vádirat szerint egy 59 éves férfi, aki egy pályázatírással is foglalkozó céget vezetett, 2007-ben megtudta, hogy 2008-ban európai uniós támogatások igényelhetők kültéri, közcélú játszóterek kialakítására, illetve korszerűsítésére.

Elhatározta, hogy

a támogatási rendszert kijátszva, valótlan árajánlatok alapján, eltúlzott összegekre fog pályázni; az üzletbe bevonta munkatársait, egy 42 éves és egy 41 éves férfit, illetve egy 64 éves üzletembert, aki kifejezetten a későbbi kivitelezésekre alapított egy új céget.

A megvalósítás során 5000 lakosnál kisebb lélekszámú településeket kerestek meg azzal a lehetőséggel, hogy az önkormányzat számára pályázati pénzből, lényegében ingyen felújítják a játszótereket.

A vádlottak kialakítottak egy rendszert, amelyben jelentősen túlárazott ajánlatokat kértek be más cégektől és ezeket felhasználva, pályáztak egy budapesti központi hivatalnál a támogatásokra, amelyeket el is nyertek.

A kivitelezést hatvan önkormányzat esetében a benyújtott számlákon szereplő összegnél sokkal kisebb ráfordítással valósították meg.

A vádlottak ezzel mind a magyar, mind az uniós költségvetést megkárosították. Ezek a felújításokat 75-25 százalékban finanszírozták – ismertette a főügyész.

Ibolya Tibor közölte, az ügyészség – bár erre jogszabályi kötelessége nincs – minden OLAF-ajánlás alapján büntetőeljárást indít.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
"Ibolya Tibor közölte, az ügyészség – bár erre jogszabályi kötelessége nincs – minden OLAF-ajánlás alapján büntetőeljárást indít."
... Szóval Tiborcz vejko Eliosa is büntető eljárás alatt van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@Jozefina: Csak a debil ellenzék kussol.
Szarrágót 1000x be kellett volna perelni hűtlen kezelés miatt - 250 mrd,- Káslert tömeggyilkosság előidézése a tavaszi ágykiürítéssel, stb. ,,,
sgl
@kereső: mert királylány vagyok.
kereső
@sgl: Akkor csak álmodj tovább. Álmodd azt, hogy a kollaboráns ellenzéki képviselőink egy emberként forditanak hátat a parlamentnek- és el kezdenek végre ellenzékként viselkedni ( nem elég annak lenni, annak is kéne látszani- átköltve az örökbecsüt), nem szervilis, megalkuvókként.
ómió
Túlszámlázás? És mi van a kispesti "projektekkel"?
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Béla333
Nagyon helyes, hogy az ilyen korrupciós ügyekben fellép az ügyészség, csak azt árulják már el: mi a fenéért álltak le a 2010 utáni ügyek érdemi vizsgálatával? Sokszáz, sokezer ügy van, csak éppen úgy tűnik, mintha 2010 utáni időszakban nem tudnák a dolgukat?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.