Tüdőgyulladása volt, idült obstruktív tüdőbetegségben és egyéb szkizofrénia szenvedett az a 32 éves nő, aki a vasárnap nyilvánosságra hozott 35 koronavírusos áldozat egyike.

A koronavírus 1398. magyar áldozata egy 32 éves nő

A hivatalos kormányzati honlap vasárnap délelőtt délelőtt közleménye szerint 3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett, 16 242 -en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 41 580 fő. Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 37%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen.

(koronavirus.gov.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
örül a pali,hogy hullik a "férgese"? @Pálinkás Pál: te temetkezési vállakozó?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
"Tüdőgyulladása volt, idült obstruktív tüdőbetegségben és egyéb szkizofrénia szenvedett " idézet,nem én írtam így...
miért kell külön kiemelni??, igen tüdőgyulladásban haltak már meg fiatalok eddig is ...ez a félelem szinten tartása már undorító...mert ebből az egyszerű embernek nem az marad meg ,hogy elhunyt egy súlyos beteg...hanem hogy..lám-lám, már a fiatalok is meghalnak a covidban!!
azért még a tisztánlátás kedvéért ideteszem
"A krónikus obstruktív légúti betegség (COAD – chronic obstructive airway disease) vagy krónikus obstruktív tüdőbetegség (COLD/COPD) következménye a krónikus bronchitis és a tüdőtágulat. Ez a két leggyakrabban együtt előforduló betegség, mely a légutak szűkületéhez vezet és légszomjat okoz. Az asztmával ellentétben a szűkület nem visszafordítható és az idő múlásával rosszabbodik. Világszerte 300 millió embert érint, 3 millió éves halálozási rátával, a harmadik halálok.[1]
ergo a covid kismiska hozzá!!!
csak úgy....
örül a pali,hogy hullik a "férgese"? @Pálinkás Pál: te temetkezési vállakozó?
Pálinkás Pál
@csak úgy...: hol olvastad hogy örülök...??, próbálok rámutatni hogy mitől halt meg a beteg...de lassan belátom semmi értelme veletek foglalkozni, ebben a kérdésben le süllyedtetek egy fidesz szavazó szintjére...mindegy mit mondanak az adatok, a tudomány nektek az a lényeg amit mondanak nektek!!! persze így egyszerűbb,nem kell gondolkodni!!! látod ..csak háromszor annyian halnak meg évente coad-ban ...ez nem izgatott titeket eddig???
csak úgy....
@Pálinkás Pál: OK! nem örülsz csak bagatelizálsz.
"lassan belátom semmi értelme veletek foglalkozni, ebben a kérdésben le süllyedtetek egy fidesz szavazó szintjére" te,ezzel a covidos témáddal,lassan unalmasabb leszel mint egy átlagos fidesz szavazó ,kinek orbán az istene.
Pálinkás Pál
@csak úgy...: tudom ,teljesen felesleges...az emberek rápörögtek erre,jó rettegni...az egész nem is nagyon érdekel...csak akkor szólok, ha valami nagyon böki a csőrömet...,mint például ez a cikk...nagy összegbe lefogadnám hogy ennek a halálnak semmi köze a covidhoz...persze...elvégre csak olyan betegségben szenvedett../COAD/ ami a világon a 3. halálok!!!
Gazella
Sokadszorra ..aki krónikus betegségben szenved , azt a nyavalyája elviszi.
simmering73
Aha. 32 évesen COPD-s? Azbesztházban lakott vagy születése pillanatától láncdohányos volt? A skizofrénia meg már csak hab a tortánt. Tény, ebben az országban 9,5 millió krónikus zombi él. Mind meghaltok. A hülyék alá meg adják a lovakat, amire fordítva ülnek fel rá.
csak úgy....
@Gazella: magyarországon föleg!csak gondolj a sok kórházból kibaszarintottra,mikor helyet csináltak az akkor még nem létezö, leendö pacienseknek..
persze orbán a focihoz sem ért,miért pont ehhez értene!?
Pálinkás Pál
@Horizont: nem győzködlek...a banya elmondta hogy számolják nálunk a covid halottakat.../ha márciusban covidos voltál,most meghaltál veserákban, covid halott vagy!!!/ és a világ jó részén így számolnak...nem véletlenül nem boncolnak sehol emiatt...nálunk is szinte az volt az első dolog amit mengele miklós megtiltott!!! és el kell keserítselek..bizony a Sars2...egy influenza vírus, igaz a szívósabb fajtából!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: naponta olvasom,hogy valakit elgázolt a vonat és mindíg balesetnek tüntetik föl,ott kéne igazán vájkálni és nem a covidosok között! ennyi hülye magyar nem lehet,hogy naponta rohangáljon a sínek között! ennek nézz utánna ,hogy hány magyar lesz öngyilkos és miért!
Gazella
@csak úgy...: Ezt most pont nekem mondod? Aki egy járványkórházba dolgozik?!
Gazella
@csak úgy...: Jogos! Rengeteg az öngyilkos! Meg a karambolos! Most ezeket nem fújja a média!
Gazella
@Horizont: Az nem covid... hanem csak ez a biológiai fegyver hozzá segítette a krónikus betegséget a halálhoz. TE! Tudod, hogy hány második teszt meg pont negatív lett??? Pedig rengeteg a negativ tesztes. El ne felejtsd hogy az influenza is jelen van. Mutálódik mind a kettő. Mind kettő két oldali tüdő betegséget okoz..
division
@simmering73: Sajnos ennyi idősen is lehettek ilyen alapbetegségei. 3 éves gyerek is lehet cukorbeteg, lehet vastagbélgyulladásos beteg, és még lehetne sorolni. Ez a nagy valóság, amire a covid sajnos felteszi a "koronát". Amíg nem lesz meg a vakcina mint az influenza és sok már fertőzés ellen, nem fog javulni a helyzet.
Pálinkás Pál
@Horizont: Nos...légy szíves...sorold fel a Covidos-tüneteket...mert bizony semmiben nem különböznek az influenzáétól.../miért különbözne..a sars2 egy influenza vírus/...tehát várom azokat a tüneteket amiből te megállapítod hogy covid volt a betegség...részvétem az ismerősödnek...de keringés összeomlása millió dologtól lehet...
Pálinkás Pál
@Horizont: mondod te...mert az influenzának is vannak fokozatai...abba is nagyon sokan belehalnak...nem az a komoly influenza hogy kicsit belázasodsz és fújod az orrod...változatlanul nem feleltél...mi a covid tünete??, mi az amiben a tünet különbözik a flutól??
Pálinkás Pál
@Horizont: nos,,...mindenféle bántás nélkül...átestél baj nélkül a covidon, örülök neki...de annyira nem voltál beteg,hogy kórházba sem kerültél...magyarul kifeküdted otthon,mint bármilyen komolyabb influenzát...engem nem kell győzködnöd arról hogy járvány van...tudom...de amilyen felhajtást csinálnak miatta az számomra röhejes...már bedöntötték az eü-t holott a halottak száma kb egynegyede a pár éve történt flu februári halottainak...nem linkelek,megkeresed...érted 1 hónap alatt kb 5000 halott...pánikoltál??? nem...mert nem is tudtál róla,pedig négyszer annyian haltak meg egy hónap alatt itthon!!! ..évente kb 20 ezer ember hal meg itthon kórházi állapotok miatt...pánikolsz miatta??? nem ,mert nem dörgölik az orrod alá nap mint nap!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: úgy látom fogalmi zavarban vagy...áruld el miért kéne rettegni, amikor az emberek 80 %-ra nem veszélyes??,ennyi erővel a cukortól is rettegnem kéne, /nagyjából 20 % a cukorbeteg is, vagy valamivel több.../ mert rá akár halálos is lehet...én meg szeretem az édességet... tegyük tisztába a dolgokat...semmi kifogásom az ellen ha valaki fél,felőlem járhattok szkafanderben is,akkor biztos nem fertőződtök...maradhattok otthon, bezárkózva,amíg lefut a dolog...ami zavar az az, hogy a 6 év alatti gyermekeken kívül mindenkit korlátoznak,függetlenül attól hogy veszélyes-e rá vagy sem!!! az orvosi ellátásra szorulók listája fényesen bizonyítja ,kikre veszélyes a dolog,...nem látok egy olyan rendelkezést sem ,ami kifejezetten védené őket...inkább szenvedjen mindenki...véleményem szerint... aki fél viseljen maszkot ,járjon kesztyűben..ha a veszélyeztetett csoportba tartozik maradjon a valagán otthon...máris kevesebb ember szorulna ellátásra...
és sajnos csak a Svéd példát tudom felhozni,..mert az egyetlen kormány ami normálisan kezelte a helyzetet...nincs is náluk most "második hullám" egy hónap alatt ha meghalnak annyian ,mint nálunk egy nap...nos szerinted melyik volt a hatásosabb járványkezelés???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.