Kásler Miklós bővítette az ellátásba bevont intézmények körét.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.

Közleményükben kiemelték: ahogy egész Európa, Magyarország is a koronavírus-járvány meredeken felszálló szakaszában van. A körülöttünk lévő országokban és Magyarországon is dinamikusan nő a fertőzések száma.

Ezért a jövőben újabb hat vidéki kórház fogad Covid-betegeket: a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház.

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására.

Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy október 30-ig, péntekig az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel a Covid-igazolt és a Covid-gyanús betegek ellátására.

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy ha az elsőhelyi felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, akkor a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött és Covid-gyanús betegeket beszállítani.

Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.

Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadhelyi felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint a Covid-gyanús betegeket – olvasható az Emmi közleményében.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
kasler mondta: Magyarország is a koronavírus-járvány meredeken felszálló szakaszában van.
Na és miért? Mit nem tesznek meg, hogy ne legyen felszálló ágba?
Ja, hogy semmit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
voltmárjobbis
@justhpeter: A tüdőrákosok isszák meg igazán a levét a koronavírusnak. koronavírus-járvány tavaszi hulláma idején rengeteg tüdőrákos tünetet produkáló embert diagnosztizáltak félre, és küldtek haza koronavírussal Nagy-Britanniában – írja a Sky News alapján az Infostart.
Lehet, hogy Mo.on is.
volvós
Kóser-Kásler koszoskörmú patkány... a népirtó tömeggyilkos !!!
Gazella
Minek ez a hókuszpókodkodás?
Eltudják látni minden kórházban a betegeket. Nem kell itt kijelöltetni minden második kórházat!!
simmering73
Amúgy hova lett Müller Cecília és az operett törzs?
szegfue
Csak kérdezem: Hány covidos beteget ápolnak a kiskunhalasi és a Szt. László Kórház mobil kórházában? Ezeket a kórházi ágyakat mire "tartalékolják"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Technika - 2021. May 7., 22:29
Ilyen hangja van a marsi helikopternek
Szórakozás - 2021. May 7., 21:07
Megyeri Csilla fogyni akar – így néz ki most
Itthon - 2021. May 7., 20:19
Elhunyt Gömöry Pál