Az operatív törzs javaslatokat tett a kormánynak, amelynek keddi ülése után, a kora esti órákban Orbán Viktor bejelentést tesz az újabb döntésekről – közölte Galgóczy Ágnes.

Az operatív törzs javaslatait jelenleg tárgyalja a kormány, az újabb járványügyi döntésekről a kora esti órákban számol be a miniszterelnök. Az operatív törzs keddi tájékoztatóján az is kiderült, hogy a magyar települések nyolcvan százaléka már érintett, és a hazai szennyvízminták alapján a koronavírus-fertőzés további terjedését prognosztizálják.

Kedden Müller Cecília helyett Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője beszélt az operatív törzs sajtótájékoztatóján. A járványügyi szakember a friss adatokkal kezdte, elmondta, hogy

soha nem haltak még meg annyian a koronavírus miatt 24 óra alatt Magyarországon, mint tegnap.

Galgóczi Ágnes közölte, hogy

a magyar települések 80 százaléka érintett a járványban, azaz szinte mindenhol találtak már fertőzötteket.

Hozzátette, hogy a vírus koncentrációja emelkedőben van a szennyvízben minden mérőponton, ami azt jelenti, hogy a járvány továbbra is felívelő szakaszban van. 

A szigorított maszkviselési szabályok betartása ezért fontos, és az is, hogy megfelelően viselje mindenki a maszkot: a szájat és az orrot is takarja, tiszta kézzel helyezzük fel, és viselése közben ne piszkáljuk – mondta a szakember.

Újságírói kérdésre kiderült, hogy már

1071 egészségügyi dolgozót vezényeltek át.

Tegnap Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a kormány szigorításokról dönthet. Gál Kristóf azt mondta, több kérdés érkezett az operatív törzshöz ezzel kapcsolatban, azonban választ még nem tud adni, mert zajlik a kormányülés. Azt viszont elárulta, hogy a kora esti órákban Orbán Viktor bejelentést fog tenni.

Forrás: 24.hu, infostart.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Biztos jön a muszka vakcina 100% placebóból, a legfondorlatosabb beszerzéssel a legnagyobb gyógyszermaffiáktól csillagászati árakon
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Shikari: Agyhalott én azokról a nemzeti intézkedésekről beszélek, ahol sikeres a vírus elleni küzdelem. Téged nem lehet nemzeti érzelműnek nevezni, csak nemzet árulónak.Ezért egy pillanatig sem gondolom, hogy a nemzeti érzelem ártana nekem vagy bárkinek, sőt neked sem árthat. Amit itt képviselsz az igen.
Sámannus
@Shikari: így beszél minden agyhalott aki nem tud érvelni.
Sámannus
@Shikari: Te csak gyűlölködni és alázni tudsz ezt ne téveszd össze valódi hazaszeretettel. Azt sem tudod ki a magyar. Csak bélyeget sütsz arra akit utálsz ez inkább hormonzavar, nem nemzettudat.
legott
@Shikari: Te Magyarországon születtél, élsz, adózol?
Mit tettél ennek az országnak, a magyar embereknek az érdekében - a munkáddal, az önkéntes segítségeddel?

Iskolai végzettség?
Szakmai hozzáértés?
Jóság?
ómió
Hát, bizony, a vírus igencsak "hajrázik"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.