A Demokratikus Koalíció (DK) hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelenti Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadót.

A DK országgyűlési képviselője elmondta: a DK kiperelte a kormánytól Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, és azokból kiderült, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat, kozmetikumokat és virágkompozíciókat vásárolt közpénzből.

Sebián-Petrovszki László kifejtette:

a számlák szerint a főtanácsadó három alkalommal vett kozmetikumokat összesen több mint 74 ezer forintért. Emellett kétszer vásárolt virágkompozíciókat, amelyeknek darabja 16 ezer 500 forint volt

- tette hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: amikor a múlt héten nyilvánosságra hozták, hogy Hegedűs Zsuzsa milyen drága vörösborokra és "luxuspezsgőkre" költött a közpénzből, "roppant szánalmas magyarázkodás kezdődött" a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a főtanácsadó részéről. Azt mondták, ezek a tételek vendéglátási és ajándékozási célokat szolgáltak.

Hegedűs Zsuzsa hétfőn azt nyilatkozta, hogy ezeket a termékeket polgármestereknek ajándékozta

- tette hozzá.

Sebián-Petrovszki László hangsúlyozta, a bírósági iratok alapján azonban Hegedűs Zsuzsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is azt közölte korábban, hogy azért nem akarják kiadni a számlákat, mert azokból "következtetni lehet a főtanácsadó asszony fogyasztási szokásaira".

A képviselő arra szólította fel Hegedűs Zsuzsát, hogy "tűnjön el a közéletből és fizesse vissza a botrányos költéseit".

A HVG korábban azt írta, a DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosság is megtudhassa, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget – az ügyben a Kúria 2020. október elején hozott döntést. A döntés nyomán kiadott számlákból derült ki, hogy Hegedűs egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért 35 990 Ft-ot fizetett, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja 14 990 forint volt.

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

A számlákon szereplő alkoholos italok üzleti ajándékok – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda korábban a hvg.hu-val arra reagálva, hogy a DK azt közölte, Hegedűs Zsuzsa többek között drága luxusitalokra is költött a reprezentációs keretéből, vagyis közpénzből.

Az üzleti ajándék fogalmát a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény is ismeri – emlékeztet a tárca –, mint minisztérium tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali, szakmai, diplomáciai vagy hitéleti kapcsolatok keretében adott ajándék.

A Kabinetiroda arra is felhívja a figyelmet, hogy Hegedűs Zsuzsa reprezentációs keretét a vendégei fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkekre, valamint az üzleti ajándékokra fordíthatja. Vagyis nem arról van szó, hogy ezt a keretet magáncélra használta volna fel.

Forrás: MTI, HVG

Címlapkép: MTI/Czeglédy Zsolt

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szerintem ebben nem az a hírérték, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó 36 ezer forintos bort iszik a hátrányos helyzetűek nagyobb dicsőségére (de, ez a legvisszataszítóbb ebben), hanem hogy erről a szétszórt csilliárdok tengerében igazán bagatellnek számító tételről szóló információt (is) ki kell perelni egy állítólag virágzó demokratikus jogállamban. Egy másik olvasata a történetnek az lehet, hogy bár sokan mindig is tudtuk, legfeljebb nem sejtettük, hogy a kormánypárt által vitt politikához igen erős gyomor kell, ehhez képest most kiderül, hogy még azoknak is inni kell ehhez, akik csinálják ezt a politikát? Nesze neked, kaviárbaloldal.Hegedűs, spanyol naposcsibés és a kutyáját külön autóban, külön sofőrrel szállító vénasszonyra megvan a kilövési engedély. Nem véletlen, mivel kiállt a SZFE mellett és különben sem igazán nagykutya a fidesz berkeiben. Ő a feláldozhatók egyike.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Már vagy két éve nem osztogatott a szegényeknek helyette le fizetőst játszott.
Aki Én
@Shikari: ...mindenképpen várjuk meg, hogy amikor hasonló ,,felkelés" lesz orbán ellen, mit fog lépni ő. Azt már tudjuk, mert elmondta, hogy akár fegyverrel kergetőzne az utcán, ha valaki elzárkózik a normális párbeszéd elöl.
Aki Én
@ómió: ...köszönöm a haveri érdeklődést, orvosom azt mondja, hogy tökéletes a vérképem.
De veled mi van? Ma egész korán helyezted magad szolgálatba. Pénteken előbb van vizit?
ómió
@Aki Én: Látom, csillapult a dumcsiszindrómád. Vagy ez csak a szedáltságod?
Aki Én
@ómió: De veled mi van? Ma egész korán helyezted magad szolgálatba. Pénteken előbb van vizit?
ómió
@Aki Én: Mindig a magad vizitjéből indulsz ki, tetüfi? És, ha éppen nem a tetves bolsiságodat, akkor ezt próbálod a másikra hazudni?! Készülj inkább a nov. 7-i "szent ünnepetekre"! Kérj kimenőt a "felvonulásotokra"! A dilidokid, ha jó efftárs, tuti engedélyezni fogja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.