Egy nem nyilvános kormányhatározat alapján a fővárosi augusztus 20-ai gigatűzijáték nem elmaradt, csak eltolták 2021-re. Az akár 1,3 milliárdos attrakció állami tulajdonú szervezője pedig 100 százalék előlegre jogosult, mondván "a rendezvény előkészítése érdekében a lehetséges felmerülő feladatok 90 százalékát teljesítette".

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Az ember csak kapkodja a fejét

s nehezen tudja eldönteni, hogy melyik a legpofátlanabb trükk hazugság a dologban

A hír: „A kormány kifizeti a meg sem tartott augusztusi csodatűzijátékot”!!
Ami lássuk be már megában sem semmi, már csak azért sem, mert nem vagyunk kevesen olyan vállalkozók, akik egy buznyákot sem kaptak (sőt ismerek olyanokat is, akik megpróbáltak perelni, s még annak költségeit is rájukhúzták) a határidőre, kifogástalan minőségben teljesített szerződéseikért, mikor az ügyfél érdekmúlásra (még csak nem is vis major-ra!!!) hivatkozva nem fizetett.
Azonban az indoklás, nos az mindent visz: „a szerződés 2020. október 1-ei keltezésű módosítása szerint. A 2021-es tűzijáték ugyanis valójában a járvány miatt lemondott 2020-as lesz, a kormány nevében a megrendelő Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség (TMÜ) és az Antenna Hungaria átírták a teljesítési dátumokat 2020-ról 2021-re.”!!
Hogy tetszik mondani? S mi van 21-es tüzijátékkal??? Tudom addig majd működik a kormányzati infláció!!! =))
Meg kell említsem egy barátom mondta a minap ennek (1-2 év alatt 2-szorosra drágulnak) a töredéke is jól jönne a nuggereknek! =))
legott
Őrület!

Remélem valaki listázza az Orbán-kormány összes bűnét és 2022 után minden egyes bűnéért be lesznek perelve - csúnyán!
Polt Pétert simán el lehet mozdítani majd az állásából, mert alkotmányellenes, ahogy nem vizsgáltak ki nyilvánvaló bűneseteket.
Ha ez nem tetszik neki, akkor szavazóképes független szakértői bizottságot kell felállítani a vizsgálathoz.
Oposit
2021-ben meg majd a megromlott tüzijáték alapanyagot kell újra megvenni. Meg a felmerülő feladatokat újra 90%-ra teljesíteni kell, és az 2021-es árakon számolva már 2,6 milliárd lesz.
Ez a szerződés módosítás valószínű záradékot is tartalmaz, amiben benne van, hogy a 2021-ben az árakat felül kell vizsgálni és szükséges mértékben kell módosítani.
Béla333
Sőt! Még kamatot is fizetünk rá! Miért ne?
kereső
"Meg a lónak a faxát"- hogy klasszikust idézzek. Az állam, egy állami tulajdonú vállalatnak miért is fizet "előleget", egy el nem végzett munkáért? Az, hogy maga a tulajdonos döntött úgy, hogy nem kell a tulajdonában álló cégnek munkát elvégezni - miért kell egyik zsebből a másikba rakni a pénzt? Vagy a harmadik zseb várja a suskát? Mert más indoka nincs- hiszen a tulaj közvetlenül is be nyelheti ebben az esetben a "veszteséget"- amely a cégnél nincs is, hiszen közpénzből van fenntartva IS!. Itt tényleg mindenkit hülyének néznek?Lopni megyünk, lopni...
Jozefina
@legott: úgy legyen. Mindent ellopnak ami mozdítható!!!
Aki Én
Talán eleve erre ment ki a játék, azért ígértek parádét.
karma1
Azert szeretnem en latni azt a szamlat, amit a penz elleneben allit ki a valaki a valakinek. (Mondjuk a kormany az egyik zsebebol a masikba milyen alapon teszi at)
karma1
@legott: Kapaszkodj meg: Magyarorszagon egyedul polt peternek nincs fonoke! Vagyis BARMIT megtehetm illetve nem koteles megtenni semmit sem, ha o ugy iteli meg! Es visszahivni sem lehet, eppen ezert, mert mindneki folott all! Meg orban folott is! Az osszes elozo kormany, amikor a fidesz rettenetesen akarta, hogy o legyen (mar akkor) a fougyesz, 11-szer dobtak vissza az atvilagitasnal ot a megfelelo forumok, akik erre a tisztsegre nevezhetnek barkit.
Most, hogy nemreg lejart a tisztsege - 9 evre kapja - csont nelkul kinevezte a 133 bator lofasz fonoke, a minihuszar.
poltot nem visszahivni kell, hanem egy fuggetlen fegyveres szervezet fonokenek es a megfelelo brigadnak kell erte menni majd - lehetoleg meg orban letartoztatasa elott, hogy ne tudja azt jogilag megakadalyozni ! - es vezetoszarra fogni.
RonaGyuri
@karma1: erre rosszul emlékszel drágám; 2000-2006-ig is ő volt, majd 10-től újra! =))
karma1
@RonaGyuri: Dragam, persze, mert 2000-ben mar orban volt a tronon,... En az elotte levo kormanyokrol beszeltem... Es persze arrol, hogy valahogy Gyurcsany idejeben sem kapott bizalmat...:o)))
DR Eric CARTMEN
A "visszapörgetést" ki kell fizetni valamiből !!
RonaGyuri
@karma1: 2000 előtt György volt, 2002-után nem éltek a lehetőséggel, hogy kirúgják (ahogy számos ócska pártkatonát, pl. az MNB főnök sem), hagyták, hogy kiszolgálja az idejét. Orbánék szinte azonnal visszatették! =)) Mindkét alkalommal 2000-ben és 10-ben is egyszerűen kiették az elődje szűrét!!! =))
vitriol
Mért fizeti ki? Mert úgy gondolja, hogy így nem kell magyarázkodnia, hogy mért nem segít az állásukat vesztett embereknek, hogy miért sajnálja a pénzt az ingyenes és gyakori tesztelésre, hogy mért szórakozik 1 éve a fővárossal: odaadom-nemadom azt a nyomorult 6 millát. Ezzel csak saját rég elvesztett szavahihetőségét akarja fitogtatni: "lám megígértem, kifizetem"- még ha jogellenes is! Ilyen a "rendeleti kormányzás", bármit megtehet, csak nekünk nehéz túlélni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok