A főpolgármester egyeztetne a kerületekkel a védekezésről.

A főpolgármester egyeztetést javasol a budapesti kerületek vezetőivel azért, hogy közös szabályozással tudják erősíteni a koronavírus-járvány elleni védekezést.

Karácsony Gergely kedden, a Facebookon közzétett bejegyzésében abszurdnak nevezte, hogy Budapesten a közterületi maszkviselés szabályainak megalkotását a huszonhárom kerületi polgármester felelősségébe utalták, mert így szinte lehetetlen a városra egységes szabályozást megalkotni.

Emellett a "botrányosan későn megjelent kormányrendelet továbbra sem szól egy szót sem a járvány kezelésének egyik legfontosabb eleméről, a tesztkapacitások bővítéséről, a tanárok, iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók önkéntes és ingyenes szűréséről"

- tette hozzá.

A főpolgármester szerint, miközben életeket kell menteni, a kormány a vagyonát menti alkotmánymódosítással.

"Miközben a járványt kell kontrollálni, a kormány az ellenzék választási lehetőséget akarja kontrollálni a választási törvény módosításával" – fűzte hozzá. Karácsony Gergely úgy fogalmazott, ennek semmi köze a felelős kormányzáshoz, "ennek az alávalósághoz van csak köze".

A főpolgármester jelezte továbbá, folytatják Budapest szűrési programját, bővítik a tesztkapacitásokat, fokozzák a szűrést a szociális intézményekben, és felkészülnek a pedagógusok, iskolai dolgozók szűrésére a kerületekkel közösen.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Csak biciklin és biciklisávokban kellene viselni?
Lepényleső
Evidencia,s országosan? Egyébként a hallgatás is szólás a tesztek gyarapításáról,
- pl: annak akinek emlékei homálytalanok az 1989 előtti Magyar Népköztársaságról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.