Az Alapjogokért Központ szakértője úgy látja, a tagállamok eltérő alkotmányos rendszerük miatt jogállamisági szempontból nem összehasonlíthatók, ezért az uniós források szétosztását felelőtlenség erre alapozni.

Kurucz Orsolya az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: a legnagyobb probléma, hogy az is konkrét forráselvonással járna, ha csak fennáll a jogállamiság sérülésének veszélye. Ez olyan tág teret ad az értelmezésre – és így a tagállamok elleni fellépésre –, amit a magyar és lengyel kormány nem tud elfogadni – jelezte. A szakértő rámutatott: az ilyen jogállamisági feltételrendszer olyan politikai irányba viszi az Európai Unió működését, ahol az Európai Bizottságnak sokkal nagyobb hatalma és hatásköre lenne az uniós szerződésekben megfogalmazottaknál. Kurucz Orsolya hangsúlyozta: a bizottság valójában nem a jogállamiságot akarja definiálni, hanem olyan eszközhöz akar jutni, amellyel sarokba szoríthat egyes tagállamokat.

Olyan uniós tagországokat, amelyek Brüsszelnek nem tetsző intézkedéseket hoznak – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: facebook.com/alapjogokert

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
de miért csak két különc van? a többi vak vagy valamit tudhatnak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
@vitriol: milye. faszakértő. sajnos gondom van a szótagolással.
volvós
@Gazella: 12:17...egy fideszes " szagértő ", aki meg tudja különböztetni a pálinka és a sperma közti szagot...olcsó nehéz altesti közmunkás !!!
creativehun
"a bizottság valójában nem a jogállamiságot akarja definiálni, hanem olyan eszközhöz akar jutni, amellyel sarokba szoríthat egyes tagállamokat.

Olyan uniós tagországokat, amelyek Brüsszelnek nem tetsző intézkedéseket hoznak – tette hozzá." Fura...hát én meg azt hittem,hogy Uniós tagországként az az érdekünk...ha már számolatlanul tolták ide éveken keresztül az Euro milliárdokat - hogy az EU jogszabályokkal összhangban hozzuk meg a döntéseket,alkossunk törvényeket. Erre most meg kiderül..,hogy szeretett vezérünk és sleppje attól tart,hogy az Uniónak nem tetsző intézkedések miatt lenne elvonás??? Hisz a 133 bátor magas a megtestesült törvényesség,anti korrupció és mindaz ami csak pozitivumként mergtesülhet egy emberben...akkor mire fel ez a nagy riadalom?? Ejnye no..csak nem attól tartanak eme jámbor atyafiak,hogy valaki a körmükre talál koppintani miközben a közpénzekben turkálnak könyékig???
Gazella
@volvós: köszi :D azt tudtam hogy narancsos szemüvegű :D csak erről a kis picsaról még soha nem olvastam s hallottam :D
De hat akinek a pénz a szemei előtt forog... :D
Észre venni hogy nőkben? /nők???/ is van hatalomvágyi harácsoló hülyék!!
ómió
Pedig a "jogállamiság" anarcholiburnyákba átment efftársi fejekben "konkrétan létezik"! Csak megfogalmazni nem tudták még! Ám ők bármikor "megaszondanák"!
Lepényleső
...mindenhol ahol a demokrácia helyett diktátor uralkodik? S mily meglepő,hogy ez csak e két helyen merült fel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.