Jenei Zoltánt nevezte ki országos kórház-főigazgatóvá Orbán Viktor – vette észre a Magyar Közlönyben a Telex.

Orbán Viktor kinevezte az országos kórház-főigazgatót
Fotó: UnivPécs

Az Országos Kórházi Főigazgatóságról szóló rendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, ebben azt írják, hogy a „központi hivatalként működő költségvetési szerv” az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozik, vezetője az országos kórház-főigazgató, akit a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevez ki és ment fel, munkáltatója maga a miniszter. Jenei Zoltán helyettesét vagy helyetteseit, mert több is lehet, szintén a miniszterelnök nevezi ki. A közlöny szerint a főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének követése, a felülvizsgálatot érintő „stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.”

A szabadpecs.hu szerint Jenei Zoltán végzettsége közgazdász, a Somogy megyei rendőrkapitányságon dolgozott gazdasági vezetőként. Ő volt az egyik első egyetemi kancellár, akit a második Orbán-kormány idején kineveztek egy nagy egyetem gazdasági irányítójának.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
elönyösebb mint a kása mert szakmai ha nem volt ápoló meg orvos de gazdasági tapasztalata az lehet. meglátjuk rosszabb nem lesz biztosan mert a pénzhez meg a kiskapukhoz érthet.
gina
Fontos hogy tudjon lopni, a többi mellékes !!
Sámannus
Azt hiszem Farkas Flóri is pont olyan alkalmas erre a posztra, mint ez. Hogy kicsik lopnak vagy nagyok teljesen mindegy.
Nessy
Most, hogy lesz még egy vízfej, jó pár helyettessel (minek egy embernek öt helyettes???) mi lesz több? Az adminisztráció, az adatbekérés, a dologi plusz pénz, vagy az egészségségügyben nélkülözhetetlen dolgozó? Vagy csak az első két tétel, és az egészségügy költségvetését terhelő pluszban megjelenő bérek és egyéb juttatások összege?
Gazella
Nézzétek ! Katonák vannak a kórházakban és nálunk még rendőrök ! Tehát kell a fejük felé egy dandárrendőr... de megsúgom ez a tesze tosza jól benyalta magát a dagadéknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.