Az Országgyűlés elnöke osztrák kollégájával beszélt a járványügyi helyzetről.

Videómegbeszélés keretében tájékoztatta egymást a magyar és az osztrák járványügyi helyzetről Kövér László, az Országgyűlés elnöke és kollégája, Wolfgang Sobotkával

– közölte a Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

A közlemény szerint az egyórás egyeztetésen, amelyet az osztrák Nemzeti Tanács elnöke kezdeményezett, szó volt a jelenlegi korlátozó intézkedésekről, a járvány következményeinek gazdasági kezeléséről, az idei és a jövő évi magyar és osztrák költségvetés helyzetéről, az oltóanyaggal kapcsolatos várakozásokról, valamint a járványkezelés következő időszakban tervezett lépéseiről.

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Wolfgang Sobotka elmondta, hogy

Ausztriában a jelenlegi szigorítások enyhítésével számolnak, amire a karácsonyi ünnepekig lépésről lépésre kerül sor,

Kövér László pedig arról tájékoztatta kollégáját, hogy Magyarországon a jelenlegi helyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig,

inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a magyar kormányzat intézkedései.

A beszélgetés második részében a felek a politikai iszlám európai keresztény civilizációra gyakorolt hatásáról, valamint a menekültügyi és migrációs kérdésekről beszéltek.

A parlamenti elnökök megvitatták az Európai Unió következő többéves pénzügyi keretével és a helyreállítási alappal összefüggő magyar vétó hátterét is. Kövér László hangsúlyozta, hogy az Európai Tanács júliusi ülése kijelölte a tárgyalások keretét, amelyet sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament nem írhat felül, mert az állam- és kormányfők határozták meg a kompromisszumot, és az európai szuverén államok vezetőinek megegyezésén semmilyen uniós intézmény nem léphet túl.

A házelnökök végül röviden szóltak a nyugat-balkáni bővítés kérdéséről is, amelyben azonos, támogató álláspontot fogalmaztak meg.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Tamás

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...nem tudom eldönteni, hogy eszednél vagy-e vagy külföldön...
tudode
Most issza a levét annak az ország, hogy a 250 éves, független Állami Népegészségügyi Szolgálatot átszervezték 2012-ben, már un. békeidőben is
.
------ Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
.
"""" Esetenként az ország járványügyi biztonságát is veszélyezteti az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi szervezeti átalakítása, amelynek keretében a szolgálat egy részét népegészségügyi szakigazgatási szervként (NSZSZ) a kormányhivatalok fennhatósága alá helyzeték.""" (...)
----------------------------------------------
.
Sok(k) van a rovásukon a szakbarbároknak, akikre a társadalom józanabbik fele képtelen felnézni!
Giovanni Alba
@Jocika: Nem úgy volt, hogy ma tekintik át a helyzetet, és majd döntenek? Laca előbb tudja, mint ahogy a lala a számokat? Vagy megkapták a havi programot, csak elnézték a naptárt? Megesik ez, véletlen kettőt lapozott, oszt' így jártunk.
Itt a vallomása, Pelikán. Elnézést, de ez már az ítélet. Ejnye, az álmatlan éjszakák ..
www.youtube.com/watch?v=2N1gY5XqucM
DR Eric CARTMEN
Ezzel a lapaj paraszttal szóba áll egy osztrák politikus ??? KAMU !!
cikicakk55
Na persze! Pont arról vagytok híresek,hogy tudjátok mit csináltok holnap! Te elfuserált bajszos kotonszökevény! Főnököd egy hét alatt 3x változtatta meg a vírus miatti korlátozásokat. Még véletlen sem tudjátok elviselni,hogy az ellenzék javaslatát időben elfogadjátok. Nem lennénk ekkora katyvaszban,ha elfogadnátok,hogy nem ti vagytok az Úristen.
Lepényleső
A bán ha nyilatkozatában nyugtat meg minket,hogy hazudik,
s ha az ember meg a barátjáról ismertetik,
igazat tőlük ki az a balga aki reménykedik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.