Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A nap legfontosabb eseménye azt hiszem, hogy már meg is történt, hiszen negyed hatkor landolt az a repülőgép, amely újabb egymillió darab favipiravir gyógyszert szállított Magyarországra, ezúttal Kínából

- mondta a miniszter. Ez a gyógyszer segíti a koronavírus-betegek gyógyulását, enyhíti tüneteiket – tette hozzá.

Ezzel a szállítmánnyal együtt már 4,8 millió favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra: 2,8 millió Kínából és 2 millió Japánból.

Ha az operatív törzs úgy dönt, folytatják a tárgyalásokat újabb gyógyszerszállítmányokról

- közölte Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Moszkván keresztül?!?!? Akkor fellélegezhetünk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Lehet,hogy hatott,de azt is tudod,hogy meddig és milyen mellékhatásokkal hat? Tudod azért tart olyan sokáig egy-egy gyógyszer és vakcina engedélyeztetése,mert három fázison kell átmennie ahhoz,hogy rá bólintsanak a virológusok és a járványüsiek , és még csuda tudja milyen orvosi szervezeteknek kell bebizonyítani? Azért annyi idő még nem telt el,hogy bátran kijelenthessék,hogy mellékhatásmentes, legalább fél évig biztos véd a szövődményektől. Az biztos és be is vallották,hogy a harmadik fázison még nem mentek teljesen végig sem a gyógyszerek,sem azok a vakcinák amit a Magyar állam millió számra át vesz. Majd úgy járnak vele mint a lélegeztető gépekkel,hogy vagy semmire sem jók,vagy nincs is annyi darabra szükség.. Aztán majd ezt is elajándékozzák nagy kegyesen valamelyik országnak,pedig ha reálisan gondolkoznának,akkor tudnák,hogy a 9,5 milliós Magyarországnak nem feltétlen kell 40 millió darab gyógyszer és ugyan annyi vakcina.
kokopelli
@cikicakk55: ...lényeg az,hogy azok akik beveszik,ne legyenek "ferdeszeműek"! A lúdtalpat legalább el lehetne dugni! (;-))
( Ja?...és ne szejpítjenek!) (;-))
simmering73
Még nem hallottam, hogy használt volna valamit is.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: ez a gyógyszer már nem új...ez egy régebbi influenza elleni gyógyszer...a japánok fejlesztették ki évekkel ezelőtt...állítólag az Ebola ellen is hatásos,de ezt sem tudták klinikailag igazolni...
kokopelli
Megmaradunk a "BioNTech-Pfizer" készítménye mellett! Igaz,hogy BioNTech vezető házaspárja Törökországból jöttek
cca. 35 évvel ezelőtt kisgyerekként (3-4 évesen) ,de igazi "kutató Daktarik"! Salem! (;-))
Sámannus
Osztan hogyé jött azt elfelejted mindig eldicsekedni, és mit kezdünk vele? Kap é belőle akit kiraboltatok, vagy csak abból vettétek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.