Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A nap legfontosabb eseménye azt hiszem, hogy már meg is történt, hiszen negyed hatkor landolt az a repülőgép, amely újabb egymillió darab favipiravir gyógyszert szállított Magyarországra, ezúttal Kínából

- mondta a miniszter. Ez a gyógyszer segíti a koronavírus-betegek gyógyulását, enyhíti tüneteiket – tette hozzá.

Ezzel a szállítmánnyal együtt már 4,8 millió favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra: 2,8 millió Kínából és 2 millió Japánból.

Ha az operatív törzs úgy dönt, folytatják a tárgyalásokat újabb gyógyszerszállítmányokról

- közölte Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Moszkván keresztül?!?!? Akkor fellélegezhetünk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Moszkván keresztül?!?!? Akkor fellélegezhetünk...
rokker33
Akkor egyétek meg mind az 1 millió tablettát!!!Hol van a beígért vakcina azt mondta a gazdátok hogy decemberben már jön ehhez képest csak gyógyszereket kapunk!Minden nap hazudnak,de már megszokta a nép!!!
adrenalink
Ki korán kel favipiravir tablettát lel:-)))
Giovanni Alba
koronavirus.gov.hu/cikkek/fokuszban-tudogyogyaszok-covid-19-okozta-tudobetegsegek-gyogyitasaban "a Korányi szakemberei szerint a Favipiravir jól működik a betegség első fázisában a tünetek csökkentésében, illetve a súlyos következmények visszaszorításában"
Első fázis, tünetek csökkentése. Nos, nálunk mikor kerül kórházba? Úgy van, középsúlyos, súlyos tünetekkel. Laikusként úgy látom, jó a szer, ha pozitív teszt esetén, még akkor is, ha tünetmentes, elkezdi szedni az illető. Amikor már megjelentek a tünetek, akkor már késő háziorvossal konzultálni (mikor?) patikában igénylést leadni.
Ergo, aki csak teheti, bespájzol. Jut majd így mindenkinek, akinek szüksége van rá, és akkor amikor kell?
Legyen végre úgy, hogy tévedek, rémeket látok, félrebeszélek.
tudode
Nem neki kellene ezekkel a cucokkal foglalkoznia, hanem a szétrifolt ÁNTSZ-nek
.
-----Falus: Egészségügyi és szociális téren utat vesztettünk
medicalonline.hu/cikk/falus__egeszsegugyi_es_szocialis_teren_utat_vesztettunk
--------------------------------
.
Amihez hozzáér a párttitKÁR, annak annyi!

.
cikicakk55
Remélem a 133 bátor emberbe tömik az egészet? Amennyiben egész biztos,hogy hatásos a szer és 4 hónap múlva nem derül ki róla,hogy roncsolta az ereket, a gyomorfájást,hogy nem ette meg az emberi máj felét,akkor egész biztos,hogy arany áron fogják mérni. Amennyiben ismeretlen még a mellékhatása,akkor viszont a krónikus betegeken fogják tesztelni. Nem tudok már hinni ennek a kormánynak,Főleg akkor nem,ha az a szer a Keleti államokból érkezik.
Csizmás Kond
@cikicakk55: Ezeket nem kell tesztelni mert már nagyonrég tesztelve voltak...és ne adj Isten de ha monyguk oda kerülnél hogy tabletta vagy koporsó szeretném látni melyiket választanád...:(
Pálinkás Pál
vazze...milliószám érkeznek a tabletták...de mintha valahogy nem jönne a hír a csodálatos gyógyulásokról,amit okozott!!!
kokopelli
...csak nehogy ferdeszeműek legyenek azok, akik megkapták az oltást! A perfekt kínai beszéd az még elmegy !
Eladott Ország
Az embernek már olyan érzése támad a napi híreket olvasva, és a maffia állam képviselőit hallgatva, mintha a Dél-Ázsiai Regionális Együttműködési Szövetség (SAARC) tagjai volnánk és nem az Európai Uniónak.
kereső
És? használnak? Mit mondanak a gyógyitásban résztvevő orvosok?Vagy megint a raktárnak vásárolt toporzék-esetlegesen kidobva-alkotmányos kőccség zsebbe- jó pár milliárdot. Ja fussa az uniótól érkező 9,6 milliárdból.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Mi az,hogy már nagyon rég tesztelve volt ez a gyógyszer. Egy neves virológus nyíltan megmondta,hogy egy gyógyszer engedélyeztetéséhez évek is kellenek. A Korona vírust eddig nem is ismerték. Tudod én úgy vagyok vele,hogy tudom milyen tüdőgyulladásban meghalni,de a fene se tudja ennek a gyógyszernek milyen mellékhatásai lehetnék,úgy hogy ha választani kellene,inkább a már ismert betegséget választanám. Persze inkább óvatos vagyok,de én sem gyógyszert,sem 3 hónap alatt kifejlesztett vakcinát sem vállalom. Eddig az influenza ellenit sem adattam be soha,és jobban megúsztam mint a nővéŕem,pedig ő már évek óta felvette és minden évben vagy 3x nagyon beteg lett.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...bocsika az előzőért...szóval ez a pilula nem a covidnak lett kitalálva csak alkalmazni kezdték és hatott
cikicakk55
Lehet,hogy hatott,de azt is tudod,hogy meddig és milyen mellékhatásokkal hat? Tudod azért tart olyan sokáig egy-egy gyógyszer és vakcina engedélyeztetése,mert három fázison kell átmennie ahhoz,hogy rá bólintsanak a virológusok és a járványüsiek , és még csuda tudja milyen orvosi szervezeteknek kell bebizonyítani? Azért annyi idő még nem telt el,hogy bátran kijelenthessék,hogy mellékhatásmentes, legalább fél évig biztos véd a szövődményektől. Az biztos és be is vallották,hogy a harmadik fázison még nem mentek teljesen végig sem a gyógyszerek,sem azok a vakcinák amit a Magyar állam millió számra át vesz. Majd úgy járnak vele mint a lélegeztető gépekkel,hogy vagy semmire sem jók,vagy nincs is annyi darabra szükség.. Aztán majd ezt is elajándékozzák nagy kegyesen valamelyik országnak,pedig ha reálisan gondolkoznának,akkor tudnák,hogy a 9,5 milliós Magyarországnak nem feltétlen kell 40 millió darab gyógyszer és ugyan annyi vakcina.
kokopelli
@cikicakk55: ...lényeg az,hogy azok akik beveszik,ne legyenek "ferdeszeműek"! A lúdtalpat legalább el lehetne dugni! (;-))
( Ja?...és ne szejpítjenek!) (;-))
simmering73
Még nem hallottam, hogy használt volna valamit is.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: ez a gyógyszer már nem új...ez egy régebbi influenza elleni gyógyszer...a japánok fejlesztették ki évekkel ezelőtt...állítólag az Ebola ellen is hatásos,de ezt sem tudták klinikailag igazolni...
kokopelli
Megmaradunk a "BioNTech-Pfizer" készítménye mellett! Igaz,hogy BioNTech vezető házaspárja Törökországból jöttek
cca. 35 évvel ezelőtt kisgyerekként (3-4 évesen) ,de igazi "kutató Daktarik"! Salem! (;-))
Sámannus
Osztan hogyé jött azt elfelejted mindig eldicsekedni, és mit kezdünk vele? Kap é belőle akit kiraboltatok, vagy csak abból vettétek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.