Megnőtt a kiadásra váró üzleti ingatlanok száma a második fél évben Budapesten, a tavaszi pandémiás időszak miatt ugyanis nagyon sok vállalkozás kényszerült végleges bezárásra, a második hullám pedig további üzletbezárásokat okoz – mondta a Világgazdaságnak Bogdán Szandra, a Kibérelem.hu nonprofit adatbázisának projektmenedzsere.

Egyre több üzletet zárnak be Budapesten

A fővárosban most átlagosan 15-20 százalékkal, a belvárosban inkább 20-25 százalékkal több az üres üzlethelyiség, mint egy éve, miközben a keresleti oldalon nagyarányú visszaesés figyelhető meg. A belvárosi több ezer kiadatlan üzlethelyiség legnagyobb része tavaly, illetve az év elején még étteremként vagy szórakozóhelyként működött.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@verőce21: Néha olvass híreket! A járványveszély és a gazdaság megmentése volt a jogcím a gépjárműadó, teljes elvételének és az iparűzési adó megfelezésének. De jövőre már a súlyadó is a NAVhoz folyik be az összes többivel, és a költségvetés része lesz! Mint ahogy az önkormányzatok nem emelhetnek adót, csak az állam! Igaz, a "lojális kedvenc" önkormányzatok már kaptak milliárdos szabad felhasználású "támogatást".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezt okoztátok marhák...egy olyan dologból amely bármely ismert betegségnél nagyságrendekkel kevesebb áldozattal jár..,még ilyen "mindenkit odaírunk" stílusban is, csináltatok egy gazdasági válságot... hosszú távon sokkal több áldozata lehet mint a zömében súlyos beteg öregemberek sajnálatos, de cseppet sem váratlan halála!!! milyen érdekes.. a járvány "szülőhazájában" már el is felejtették hogy volt ilyen...itt a politikusok, meg a gyógyszergyárak még évekig rugózni fognak rajta, mert jó nekik!!!
Nessy
Támogatják a vállalkozásokat, "megmentik" a munkahelyeket, a családokat! Persze, attól függ, ki, milyen szektorban vállalkozó! De a leglényegesebb a kapcsolati rendszere!
verőce21
Szavazzák meg a kormányok mindenhol a "gazdaságtámogatási" és "pandémiás" pénzeket.
A semmiből teremtenek most ismét forrásokat, amelyek túlnyomó része nyilvánvalóan a tőzsdére vándorol. Ettől száguldanak, a friss pénztől a tőzsdék.
Aminek természetesen semmi köze a gazdasági mutatókhoz...
Nessy
@verőce21: Nálunk már a kormány innen, onnan,de leginkább az önkormányzatoktól elvett pénzből csinált "gazdaság mentő alapot", ami aztán a Közlönyben olvasható helyekre vándorolt,amelyik mindegyike élénkíti egyesek "gazdagságát!"
verőce21
@Nessy: Azt nem hiszem, hogy az önkormányzatoktól elvett pénzből csináltak "gazdaság mentő alapot", de az ilyen pandémiás helyzetek mindig jó alkalmat szolgáltatnak a kormányzatoknak, hogy a semmiből pénzt teremtsenek. Pl. Orbán is ezért szavazta meg az európai "gazdaságmentő csomagot".
Ez majd élénkíti egyesek gazdaságát, úgy nyugaton, mint keleten...

De tegnap Trump is aláírt egy 892 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot. Sőt, itt van a sikeres Brexit megállapodás is..., már hogyne száguldanának a tőzsdék. Pontosabban, most tömik ki a majmokat azokkal a részvényekkel, amiktől a pandémia előtti zuhanásban nem tudtak megszabadulni.
Nessy
@verőce21: Néha olvass híreket! A járványveszély és a gazdaság megmentése volt a jogcím a gépjárműadó, teljes elvételének és az iparűzési adó megfelezésének. De jövőre már a súlyadó is a NAVhoz folyik be az összes többivel, és a költségvetés része lesz! Mint ahogy az önkormányzatok nem emelhetnek adót, csak az állam! Igaz, a "lojális kedvenc" önkormányzatok már kaptak milliárdos szabad felhasználású "támogatást".
verőce21
@Nessy: De azóta már egyes önkormányzatok milliárdos támogatásokat kaptak!
Értem én, hogy azt akarod sugallani, hogy Orbán Viktor üzenete egyértelmű: aki ma Magyarországon ellenzéki vezetésű településen él, azt az állam nemhogy nem segíti, de akadályozza is.
A miniszterelnököt nem érdekli, hogy az ellenzéki településeken nem lesznek meg a megfelelő eszközök a járvány elleni védekezéshez, vagy nem lesz elegendő szociális munkás – akik "rosszul szavaztak”, így jártak...
csak úgy....
a fidesz szalagon produkálja a földönfutókat és ennek ellenére bízik a 2022 választási gyözelmében!? a fidesz csak nyereségvágyból szeretne tovább uralkodni,mind azt eddíg is tette,magasan szarva az emberekre!
orbánék szegényházat csinálnak az országból!
Nessy
@verőce21: Ha elolvasod a Közlönyben a névsort, akkor bizony nekem van igazam. Igaz, kapott négy ellenzéki is, de ők már pántlikázva, nem szabad felhasználásra! Csak az nem látja a tendenciát, aki nem akarja!
verőce21
@Nessy: Ha ennyire fent vagy a padláson, akkor etesd már meg a pókokat is... :)
Nessy
@verőce21: Lehet modortalannak lenni, a tények, akkor is tények! Felőlem küldj cáfolatot a Magyar Közlönynek!
csak úgy....
@Nessy: fideszéknél alapkövetelmény a bunkó,proli modor.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..te ismét el(i)adtad az eszedet...Budapest népessége 1,7 millió Bukaresté 1,8 millió
verőce21
@Nessy: Úgy látom, egyetérthetünk abban, hogy az 1989 utáni demokrácia legnagyobb államférfiúja és miniszterelnöke Orbán Viktor! Csak így tovább, Miniszterelnök úr!
csak úgy....
@Csizmás Kond: te a kard @verőce21: te meg a hüvely! :)
kokopelli
@Eladott Ország: Nem akartam elhinni amikor olvastam,hogy M.o. BIP-je kevesebb,mint egyes német nagyvárosoké!
Anno az "olympia" megrendezésének vitája során jött elő az újságokban!Annak ellenére,hogy a németek nem akarták!
verőce21
@csak úgy...: (15:33) Ma már ne egyél több mákos bejglit...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.