Az orosz és a kínai oltóanyagok fejlesztői is ugyanott tanultak, mint a nyugati szakemberek – mondta Lisziewicz Julianna immunológus a ATV műsorában.

Immunológus: „Nem az a dilemma, hogy melyik vakcina lehet a jobb, hanem az, hogy van-e vagy nincs vakcina"
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A szakember arról is szólt, hogy a kínaiak nem feltétlenül akarják Magyarországon eladni a vakcinát, hiszen máshol is van piacuk.

A kínai vakcinával kapcsolatban leszögezte, hogy az orosz és a kínai szakemberek is ugyanott tanulnak – Európában vagy Amerikában –, ahol más vakcinák fejlesztői. Hozzátette, hogy más a vakcina, de a technológia ugyanaz. Szerinte az orosz és a kínai vakcina azért sincs elfogadva, mert nem kértek rá engedélyt Európában. Az orosz vakcinát használják Brazíliában, a kínait Ázsiában.

„A kínaiak nem akarják feltétlenül Magyarországon vagy az Európai Unióban eladni az oltóanyagot. Van máshol is piac számukra. Mi szeretnénk tőlük behozni, ezért a magyar hatóságoknak kell dönteni"

– mondta a műsorban az immunológus.

„Nem az a dilemma, hogy melyik vakcina lehet a jobb, hanem az, hogy van-e vagy nincs vakcina" – fogalmazott.

(ATV)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Egy korsó hideg barna
"Nem az a dilemma, hogy melyik vakcina lehet a jobb, hanem az, hogy van-e vagy nincs vakcina" – fogalmazott

De az a kérdés. Ráadásul fontos kérdés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Mit mondott a szakember? A nyugati és a kínai vakcina között akkora a különbség, mintha ma Budapesten a villamosok helyett lóvasúttal közlekednénk.
Nyírfa
@nemkati: Jól látod a dolgokat, tetszik, ahogy gondolkozol.
Nyírfa
@Yoda69: " Szoval ezek utan eroltetni a kinai vakcinat, az egyenlo a hazaarulassal. "

Igen.
sgl
Nekem bármelyik jó aminek valós és meggyőző engedélye van.
Yoda69
@Nyírfa: Ha idezel, az egesz irast idezd, ne csak azt amit fontosnak tartassz!
"A kinai vakcina a fideSS es orban ujabb mutyija. Minimum 40 millardot tesz zsebre orban es a slepp ezzel a mutyival. Ezert nem engedelyeztetik a kinaiak, mert oket valoban nem erdekli az Europai piac. Tudjak jol, hogy a vakcinajuk nem menne at a szigoru felteleken, ezert nem is probakoznak. Mint mondtak ezt a vakcinat, sajat nepuknek, es a 3. vilag orszagainak szanjak, nem a fejlett nyugatnak, vagy az USA-nak.
Mellesleg az is sokat mondo, hogy Kina 2 millio vakcinat vett az USA-tol sajat elitjenek beoltasara. De az is arulkodo hogy a kinai vakcina gyartojanak 2 elso vezetoje lemondott.
Szoval ezek utan eroltetni a kinai vakcinat, az egyenlo a hazaarulassal."
Nyírfa
@Yoda69: Miután neked válaszoltam, s az utolsó mondatod utalt az előzményekre is, vagyis a komplett mondanivalódra, nem éreztem szükségesnek az egész komment idézését. Akit érdekel, elolvassa a bejegyzésedet.
Nem mellesleg, szerintem természetes, ha az ember a szerinte fontos gondolattal kapcsolatban közli a véleményét, az egyetértését , a kritikáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.