Az orosz és a kínai oltóanyagok fejlesztői is ugyanott tanultak, mint a nyugati szakemberek – mondta Lisziewicz Julianna immunológus a ATV műsorában.

Immunológus: „Nem az a dilemma, hogy melyik vakcina lehet a jobb, hanem az, hogy van-e vagy nincs vakcina"
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A szakember arról is szólt, hogy a kínaiak nem feltétlenül akarják Magyarországon eladni a vakcinát, hiszen máshol is van piacuk.

A kínai vakcinával kapcsolatban leszögezte, hogy az orosz és a kínai szakemberek is ugyanott tanulnak – Európában vagy Amerikában –, ahol más vakcinák fejlesztői. Hozzátette, hogy más a vakcina, de a technológia ugyanaz. Szerinte az orosz és a kínai vakcina azért sincs elfogadva, mert nem kértek rá engedélyt Európában. Az orosz vakcinát használják Brazíliában, a kínait Ázsiában.

„A kínaiak nem akarják feltétlenül Magyarországon vagy az Európai Unióban eladni az oltóanyagot. Van máshol is piac számukra. Mi szeretnénk tőlük behozni, ezért a magyar hatóságoknak kell dönteni"

– mondta a műsorban az immunológus.

„Nem az a dilemma, hogy melyik vakcina lehet a jobb, hanem az, hogy van-e vagy nincs vakcina" – fogalmazott.

(ATV)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Egy korsó hideg barna
"Nem az a dilemma, hogy melyik vakcina lehet a jobb, hanem az, hogy van-e vagy nincs vakcina" – fogalmazott

De az a kérdés. Ráadásul fontos kérdés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Egy korsó hideg barna
"Nem az a dilemma, hogy melyik vakcina lehet a jobb, hanem az, hogy van-e vagy nincs vakcina" – fogalmazott

De az a kérdés. Ráadásul fontos kérdés.
nemkati
Inkább azt kéne már a virológusoknak elmesélniük, hogy aki átesett tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel a covidon, az védett-e, és mennyire, mondjuk az oltást kapottakhoz képest. Azt is mondta már virológus, hogy az ilyen embernek nagyon veszélyes, ha oltást kap. Persze, az biztos, hogyha megkérdezünk egy kéréssel kapcsolatban 2 nagyon elismert, képzett virológust, vagy akár százat, akkor 2, vagy 100 különböző választ kapunk.

Az únió gondolkozik azon, hogy bevezessen-e valami oltási igazolást, oltási könyvet, amivel az únión belül közlekedni lehet. És ugye az egyes országokon belül is, akár az ember a saját országán belül is hátrányba kerülhet ha nincs ilyen igazolása azokkal szemben, akiknek van. Talán az oltás előtt is kellene ellenanyag vizsgálatot készíteni az emberekről, hogy védettek-e. Ez meg helyettesíthetné azt az oltási könyvet is, amennyiben van bennük ellenagyag.
nemkati
Másik kérdés, hogy akiben van ellenanyag, annak a szintje milyen, mennyire védi meg az illetőt a fertőzéstől.

És akkor még valami. Megintcsak virológusok mondják, hogy aki védett, vagy mert átment rajta a vírus, vagy mert oltást kapott, az még ugyanúgy elkaphatja a vírust, csak már nem lesz rá nézve veszélyes, vagy végzetes. De attól még fertőzhet. Tehát egy ilyen oltási könyvnek semmi értelme.
bencemacska
Igazad van, ugyanott tanulhatott az is, aki pofára kapta a bizonyítványát meg az is, aki azóta már Nobel-díjas!
Szerintem jobban járunk a desztillált vízzel!
Qqberci
"Az orosz és a kínai oltóanyagok fejlesztői is ugyanott tanultak, mint a nyugati szakemberek "

Ez egy igen erős kijelentés :-)))...
nemkati
@Qqberci: Nyilván nem, és nem is biztos, mindenről ugyanazt és ugyanúgy tanulták. De a kínai és az orosz vakcinákkal az a legnagyobb baj, hogy az emberek többségének nincs bizalma ehhez a kormányhoz, ahhoz, amiket mond és amiket tesz, mivel naponta százszor kiderül hogy a legkülönbözőbb témákban hazudnak.

Amellett a Pfizerrel is lehetnek problémák.
"A norvég hatóságok alaposan vizsgálják a Pfizer és a BioNTech gyógyszercégek koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát a súlyos alapbetegségben szenvedő idősek esetében, mert legújabb becslésük szerint a korábban véltnél több ilyen beteg halhatott meg azután, hogy megkapta az oltást
- jelentette a Bloomberg hírügynökség vasárnap hajnalban megjelent egyik tudósításában.

...nagyjából harminc, 80 évesnél idősebb, súlyos betegnél mellékhatások jelentkeztek a vakcina beadását követően, közülük tizenhárman meg is haltak."
gina
Ugyan már miért nem az emberek döntenek??? az életünkről ne ez a mocskos korrupt kormány és lefizetett orvosai döntsenek már...
gina
És ha annyira szuper mindkettő, miért Cilike főorvosasszony a nyugatival oltatta be magát??? pedig ö sem került még sorra,, valami nagy duma, hazugság, de hiába fényezik,, az emberek nem hülyék és nem kell ez a két vakcina, ha olyan jó lenne akkor a többi nyugati állam sem várna és biztos rendelne tőlük, de nem teszik , akkor valami még sem olyan szuper ///
Yoda69
A kinai vakcina a fideSS es orban ujabb mutyija. Minimum 40 millardot tesz zsebre orban es a slepp ezzel a mutyival. Ezert nem engedelyeztetik a kinaiak, mert oket valoban nem erdekli az Europai piac. Tudjak jol, hogy a vakcinajuk nem menne at a szigoru felteleken, ezert nem is probakoznak. Mint mondtak ezt a vakcinat, sajat nepuknek, es a 3. vilag orszagainak szanjak, nem a fejlett nyugatnak, vagy az USA-nak.
Mellesleg az is sokat mondo, hogy Kina 2 millio vakcinat vett az USA-tol sajat elitjenek beoltasara. De az is arulkodo hogy a kinai vakcina gyartojanak 2 elso vezetoje lemondott.
Szoval ezek utan eroltetni a kinai vakcinat, az egyenlo a hazaarulassal.
simmering73
Mit mondott a szakember? A nyugati és a kínai vakcina között akkora a különbség, mintha ma Budapesten a villamosok helyett lóvasúttal közlekednénk.
Nyírfa
@nemkati: Jól látod a dolgokat, tetszik, ahogy gondolkozol.
Nyírfa
@Yoda69: " Szoval ezek utan eroltetni a kinai vakcinat, az egyenlo a hazaarulassal. "

Igen.
Yoda69
@Nyírfa: Ha idezel, az egesz irast idezd, ne csak azt amit fontosnak tartassz!
"A kinai vakcina a fideSS es orban ujabb mutyija. Minimum 40 millardot tesz zsebre orban es a slepp ezzel a mutyival. Ezert nem engedelyeztetik a kinaiak, mert oket valoban nem erdekli az Europai piac. Tudjak jol, hogy a vakcinajuk nem menne at a szigoru felteleken, ezert nem is probakoznak. Mint mondtak ezt a vakcinat, sajat nepuknek, es a 3. vilag orszagainak szanjak, nem a fejlett nyugatnak, vagy az USA-nak.
Mellesleg az is sokat mondo, hogy Kina 2 millio vakcinat vett az USA-tol sajat elitjenek beoltasara. De az is arulkodo hogy a kinai vakcina gyartojanak 2 elso vezetoje lemondott.
Szoval ezek utan eroltetni a kinai vakcinat, az egyenlo a hazaarulassal."
Nyírfa
@Yoda69: Miután neked válaszoltam, s az utolsó mondatod utalt az előzményekre is, vagyis a komplett mondanivalódra, nem éreztem szükségesnek az egész komment idézését. Akit érdekel, elolvassa a bejegyzésedet.
Nem mellesleg, szerintem természetes, ha az ember a szerinte fontos gondolattal kapcsolatban közli a véleményét, az egyetértését , a kritikáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.