1800 háziorvos fejenként egy ampulla Moderna vakcinát kap, ebből 10 idős beteget olthatnak be, további hatot pedig betegszállítóval oltópontra küldhetnek. Hétfőig kell megmondaniuk a névsort. mi lesz azokkal, akikhez házhoz kell menni, hiszen a felbontott Moderna ampullát hat óra alatt fel kell használni, visszahűteni nem lehet. Az oltások sorrendjét elvileg az oltási terv határozza meg. De ezt Magyarországon nem tették közzé, csak egy kivonatot, amiben sem a 80 évesnél idősebbekről nincs külön szó, sem a háziorvosok szerepéről. Magát az oltási tervet hiába próbálta kikérni Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, ő sem kapta meg.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Egy ismerősöm felvetése: miért nem a szakrendelőkben oltanak? Miért kéne házhoz mennie a háziorvosnak a vakcinával?
Mert vki 65 év feletti? Se a szemész, se a sebész, se a kardiológus, stb nem megy házhoz, vhogy megoldja ez a korosztály is, hogy eljusson a szakorvosi rendelőbe.
Tehát: sztk, pl labor csak délelőtt, délután nyugodtan lehetne vakcinázni, van ülőhely elég arra a félórára, amíg megfigyelés kell az oltás után, plusz, ha vmi mellékhatás jelentkezik, ott van az összes szakorvos kéznél.
Ez miért nem jut eszébe se a politikának, se az egészségügynek? Csak egy egyszerű magyar állampolgárnak? Röhej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.