Húszezer ember oltására elegendő, negyvenezer ampulla orosz vakcina érkezett Magyarországra – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

40 ezer ampulla orosz vakcina érkezett Magyarországra

Fotó: MTI

Müller Cecília elmondta: Magyarországon jelenleg ötféle vakcinával lehet oltani, és összesen 19,7 millió adag oltást kötöttek le.

Az úgynevezett nyugati vakcinákon túl Oroszországból 1 millió ember oltására elegendő Szputnyik-V vakcina, míg Kínából 2,5 millió ember oltására elegendő Sinopharm oltóanyag fog érkezni különböző tételekben.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is: a járványügyi adatok jelenleg kedvezőek Magyarországon. Ugyanakkor a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja az előző hetek csökkenését követően ismét emelkedik, különösen Debrecenben és Nyíregyházán.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Tessen mondani, ki, hol gyártotta, és most éppen melyik "hatóanyag" van, vagy nincs benne? Miután a napokban mondák az oroszok, hogy a Szputnyik V egyik hatóanyagának az előállítása időigényes, ezért a "light" változatot szállítják, mert az egy komponensű.
Apró szépséghiba, hogy alacsony védettséget biztosít, azt is 3 - 4 hónapig. Ugyanis a szegény országok számára gyártották olcsón, átmeneti megoldásnak! Mi a garancia, hogy nem azt kaptuk e? Valahogy nem bízom külügyérünk univerzális szakértelmében! De lassan már a felsőbb utasításra engedélyt kiadó OGYÉI-ben sem.
kereső
@kokopelli: Az nem et., hanem egy gyógyszer.A lábszagot bőrgomba okozza- na arra kell kenni.
colibri
Ember legyen a talpán, aki ezután követni tudja, hogy a regisztráltakat miféle szérummal oltják. Simán elhiszem, hogy az orbán által mondott: az időseket nyomják tele keleti vakcinkkal...!
Nessy
@kereső: Ebből látszik, hogy nem néz elég reklámot!! Akkor ismerné mindhárom "gomba" tüneteit, kezelését!:-))))
Vigyázat, nem csiperke, laska vargánya,róka, stb. gombákról van szó a reklámban! :-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.