Elmaradt az év végi vásárlási roham, sőt váratlanul csökkent a kiskereskedelmi forgalom. Ez is azt jelzi, hogy nagyon nincs minden rendben a munkaerőpiacon. Közben a miniszterelnök csak a pozitív számokat hangsúlyozza, a kormány pedig nem igyekszik információkkal enyhíteni a bizonytalanságot. A várakozásokkal szemben pocsék hónapot zárt a kiskereskedelem decemberben, a forgalom nemhogy a 2019 decemberitől maradt el, de valamelyest még a novemberitől is – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. A visszaesés éves alapon 4 százalékos volt, a megelőző hónaphoz képest 0,2 százalékos. Ételt vettek az emberek, mást már nem annyira. A családok anyagi helyzetéhez hozzátartozik, hogy válság van, és válságban az emberek hajlamosabbak tartalékolni, mint költekezni, hiszen ki tudja, mit hoz a holnap. Ez a tendencia egész évben megfigyelhető volt. A jegybank adatai szerint a forgalomban lévő készpénzállomány rohamosan nőtt, decemberben elérte a 7 332 milliárd forintot, miután egy...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
o a lölőéből semmit ??? ja annak köll adni mert éheznek ??? na várhatod a nép mily kedves lesz hozzád,
csipetke
Ebben a kormányban,és orbánban annyi szociális érzékenység van,mint egy marék molylepkében.Kizárólag a saját pereputty,és a fidesz holdudvar boldogulása-gazdagodása a cél..
simmering73
Van még a cihában - mondta a nemzetmegvezető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.