Évi 100-130 ezer lakóépület energetikai (mély)felújítására lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország valóban elérje 2050-ig a törvénybe foglalt klímasemlegességet. Bár felújítások eddig is voltak, és folyamatosan zajlanak, ezek többsége egyáltalán nem, vagy nem megfelelően vesz figyelembe energiahatékonysági szempontokat. Az ilyen felújítások így klímaszempontból többet ártanak, mint használnak: könnyű belátni, hogy ha valaki rosszul szigeteli a házát, az nemcsak a rezsiszámláján nem látja majd a várt megtakarítást, de még extra költségei is lehetnek, a következő felújításig pedig valószínűleg még évtizedek fognak eltelni. Ezzel áll elő az úgynevezett lock-in hatás, amikor rosszul megtervezett felújításokkal további évekre elavult, energiamegtakarítást és kibocsátáscsökkentést nem eredményező helyzetet konzerválunk. Csak az elmúlt öt évben, 2016 és 2020 között nagyságrendileg 2500-3000 milliárd forintot költöttünk energetikai felújításra, ám ennek csak kevesebb mint fele járt érdemi...

Forrás: masfelfok.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Amiről mélyen hallgatnak a szerzők, hogy euró milliárdok érkeztek energiatakarékos lakások készítéséhez, felújításhoz. A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk a pénzt a NER lovagoknak és lovagináknak játszotta át közintézetek energia-takarékos felújításának címén.
Sámannus
Hát próbáljon valaki jó szándékúan belevágni napelem telepítésébe. Első lépés 50%-s kedvezmény...
Két érdekes tapasztalat az adminisztráció kiszolgáltatja a kezdeményezőt, mert a határidőket szándékosan elszabotálja a bürokrácia. A beruházó ezek után megkísérli önerőből elvégezni a munkákat.
Érdekes tapasztalat a tarifákkal is vissza lehet élni. A kétezer forintos áramszámlából ötezres számla azt jelenti, hogy az energia helyébe lép a bürokrácia játéka a hálózati tarifákkal. Hiába takarékoskodsz add ide a pénzedet mindegy is mire.
Az árampiacon nincs konkurenciaharc. Ez van eszi nem eszi lassan szóba sem állnak a fogyasztókkal. Úgy packáznak az ügyfelekkel, küldözgetik, madárnak nézik őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.