Közvélemény-kutatásuk szerint többségben vannak azok, akik elégedettek a kormány jelenlegi járványkezelései szabályozásával, és kisebbségben vannak azok az álláspontok, amelyek már nyitnának, vagy tovább szigorítanák az életet.

A Magyar Nemzetnek készített reprezentatív közvélemény-kutatást a Nézőpont Intézet, ennek alapján arra jutottak, hogy november óta stabilan 50 százalék fölött van azoknak az aránya, akik a kormány járványügyi intézkedéseit megfelelően szigorúnak tartják. 

A Nézőpont Intézet szerint nem akarnak egyelőre nyitást a magyarok

A vendéglátóhelyek, szálláshelyek nyitvatartásáért tartott demonstráció résztvevői a budapesti Hősök terén 2021. február 1-jén

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

A nyitáspártiak jelentős kisebbségben vannak (22 százalék) a jelenlegi korlátozásokkal elégedettekkel (59 százalék) szemben, további szigorításokat pedig 11 százalék akarna. A Nézőpont Intézet szerint a jelenlegi korlátozásokkal elégedettek aránya várhatóan az oltások számának növekedésével és a jobb idő beköszöntével tovább növekedhet. Míg tavaly ősszel olykor a 40 százalékot is meghaladta azoknak az aránya, akik tovább szigorítottak volna a korlátozó intézkedéseken, ez mára odáig csillapodott, hogy csak minden 10 magyar tudna elképzelni szigorúbb intézkedéseket.

A Nézőpont Intézet kutatása szerint az ellenzéki szavazók megosztottak a vírus elleni intézkedések kapcsán: az Orbán Viktor munkájával elégedetlenek 39 százaléka nyitáspárti, 18 százalék akarna nagyobb szigorítást. Főleg a fiatalok nyitáspártiak, de a 18-29 évesek körében is kisebbségben vannak (41 százalék), a többség elégedett vagy további szigorítást akarna. Budapesten 56 százalék azoknak az aránya, akik elégedettek a mostani szabályozással. 18 százalék további nyitást, 15 százalék további szigorításokat tartana fontosnak a fővárosban.

A kormány korábbi közlése szerint március 1-től és április 1-től terveznek részleges nyitást, de február közepén erről nemzeti konzultációt fognak indítani.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez ugyanolyan kamu duma,mint az összes eddigi nézőfos felmérés...megágyaznak a "konzultációnak" hogy tovább szivassák az embereket...majd azt mondják,a nép nem akarja a lazítást...undorító fidesz férgek...az ellenzék meg kussol!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez ugyanolyan kamu duma,mint az összes eddigi nézőfos felmérés...megágyaznak a "konzultációnak" hogy tovább szivassák az embereket...majd azt mondják,a nép nem akarja a lazítást...undorító fidesz férgek...az ellenzék meg kussol!!!
Yoda69
orbannak es offshore lovagjainak kifejezetten jó ez az állapot. Zavarosban tudnak jól halászni. Szerintem mar kiszemeltek melyik csődbe ment éttermeket vásárolják majd fel potom áron. Ezek a tetvek más vérén gazdagodnak.
Giovanni Alba
@sgl: ma, 08:04 A kormány (01G) nézőpontjából ez a helyzet. A jó közvélemény kutatáshoz tudni kell kit és mikor kell megkérdezni.Például a telefonos módszerrel pusztán az a baj, hogy csak azokat lehet megkérdezni, akiknek van vezetékes telefonjuk. ( a mobillal ugye az a gond, hogy kijelzi a hívót )
Aki Én
Nem nyitni akarnak, hanem megélni. De mit tehetnének, ha nincs támogatás?
Aki Én
@csak úgy...: Még azt sem mondanám, hogy örül. Egyszerűen nem érti az elmebeteg fajankója. Minden alkalommal, mikor megriad a nyugtató hatásából, gyorsan felmondja a fideszes leckét, független attól, hogy érti-e, és kora délután visszakábul reggelig. Aztán kezdi elölről, megszállottan, ugyan azzal a csekély szókinccsel, mert még tanulatlan is.
Nessy
Ez is csak Nézőpont kérdése,és a ráadott válaszok, mint az eddigi "közvélemény kutatásaik" esetében.
ómió
@csak úgy...: Miért? Ti a Lenin összesből kiolvastátok volna!?
ómió
@1984: Üdvözöllek, bérhülye! Én ómió vagyok!
Aki Én
@ómió: ...ómidióta vagy, te értettlen csicska. Tanuld már meg végre.
ómió
@Aki Én: A tetves bolsiságod mellett már a full kreténségedet is másra hazudnád, bolsi fajgörény!? Nem szűnik a nyomás az agyad hűlt helyén?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.