Közös levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez Karácsony Gergely főpolgármester és Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője az európai újjáépítési források védelmében.

Ujhelyi István szombaton a Facebookon tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, az EP és a tanács a napokban fogadta el azt a rendeletet, amely az unió történelmi újjáépítési csomagjának létrehozásáról szól, és amely Magyarország számára mintegy 5472 milliárd forintnyi támogatást jelent.

Az MSZP politikusa jelezte, hogy a rendelkezés konkrét feltételekhez köti a pénzek lehívását: a kormánynak a következő hetekben be kell nyújtania egy úgynevezett nemzeti reformtervet, Magyarország újjáépítésének programját, de ehhez a dokumentumhoz csatolnia kell egy mellékletben a társadalmi partnerek – például az önkormányzatoknak, szakszervezeteknek és civil szervezeteknek – véleményét.

A magyar kormány ezt a tervet még a saját 133 bátor országgyűlési képviselőjének sem mutatta be a parlamentben; nem hozták be parlamenti vitára"

- hívta fel a figyelmet Ujhelyi István, hozzátéve, hogy a kormány nem küldte meg a részletes programjavaslatokat és a "költési tervet" sem.

Eközben az Európai Uniónak is azt nyilatkozták, hogy széleskörű társadalmi párbeszéd zajlik Magyarországon, mert a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy konzultájon

- mondta a szocialista politikus.

Ezért, vagyis, hogy a kormány ne tudja "elbábozni" a szakmai egyeztetéseket és ne hazudhasson, Brüsszelnek fogalmazták meg a levelüket, a bizottság elnökének, emelte ki a képviselő.

Hozzátette: hogy azt kérik az bizottság elnökétől, részletesen vizsgáltassa ki, folytatott-e társadalmi párbeszédet a kormány, s azt is, hogy valóban a legfontosabb célokra fordítják-e a forrást.

Forrás/kép:MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nagyon kell bíznunk abban, hogy sikeresen lobbiznak, és, hogy az EU betartja a saját etikai kódexét, különben minden fillérre rátenyerel a fideszvállalat, és ennek a tragikus politikai/gazdasági következményeit nem vállalhatja fel sem az országunk, sem Európa. Úgyhogy egy előretekintő, felelősségteljes forgatókönyvre fókuszálok.
vitriol
Végre ezt is megértük, hogy a kormány nem mutyizhat tovább kedvére, pedig nyilván arra készült, ha még a saját zombikkal sem osztotta meg elképzelését.
NKF
OK a fidesz banda nyikhaj ,de ez a fújhelyi meg gergőke a buzi zászlóval!
Akkor hogy vagyunk?
ómió
A "külön apanázst" talán Soros gazditoktól kérjétek, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok