Mélyszegénység, roma származás, állami gondozás mint kockázati faktor a gyerekek szexuális kizsákmányolásában – olvasható egy gyermekvédelmi országjelentésben.

Hintalovon: 2018-ban a EU-ban azonosított gyermekprostituáltak több mint fele magyar származású volt

Idén első alkalommal jelent meg a gyerekek szexuális kizsákmányolásáról szóló hazai riport, az ECPAT nevű, a gyermekek kizsákmányolása ellen küzdő nemzetközi szervezet és a Hintalovon Alapítvány közös országjelentése.

A jelentés a jogszabályi kereteken és a társadalmi jellemzőkön túl kitér az emberkereskedelem, a kényszerházasság, a turizmus területén történő kizsákmányolás és a gyerekek prostitúciós célú kizsákmányolásának hazai megjelenési formáira is.

A jelentésben egyebek mellett az olvasható, hogy az elérhető adatokból látszik az, hogy a mélyszegénység és az ebből fakadó körülmények tartoznak az áldozattá válás fő tényezői közé.

Az áldozattá vált gyerekek legtöbb esetben hátrányos helyzetűek, szegény családi háttérrel rendelkeznek, és marginalizált társadalmi rétegekhez tartoznak. 

A szexuális kizsákmányolás legtöbb áldozata az ország legelmaradottabb régióiból származik. Hazánkban csakúgy, mint számos más országban, az állami gondozásban élő gyermekek fokozottan veszélyeztetettek az áldozattá válás szempontjából – a magyar gyerekek kb. 8 %-a él gyermekvédelmi szakellátásban. A vizsgálat során 11 évesen áldozattá vált gyerekeket is azonosítottak.

A gyermekek prostitúciós célú kizsákmányolásának területén a magyarországi adatok nemzetközi adatokkal történő összehasonlítása különösen figyelemre méltó.

Egy 2018-ban publikált EU-s jelentés szerint az kutatásban vizsgált időszakban az EU területén azonosított prostitúciós célú kizsákmányolás áldozatává vált gyermekek több mint fele volt magyar származású

- írják a Hintalovon Alapítány honlapján.

(hintalovon.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@CsipkeRózsa: A cikkben írják! Nehéz lenne tagadni!
Shikari
@Szeparepa2: Olvasd el a cikket fogyatékos!
Shikari
@Szeparepa2: Kis buzi! Anyád lerúgott magáról? :-)))))))))))
Sámannus
Ezt csakis a jó családjogi törvényeknek köszönhetjük aminek a receptjét már külföldön is kérik. Párosul ez a remek közbiztonsággal, és a kiváló határvédelemmel. Ebből azt is biztosan állíthatjuk, hogy sem Soros, sem a migránsok nem lehetnek ennyire züllött gazemberek, mert nincsenek is. Attól tartok, hogy a letelepedési kötvényeket is segítségül hívhatták ezekhez a világraszóló sikerekhez.
jancsipapa
@Horizont: Ha pedig így van nyugodtan ki lehetne írni,hogy cigány...
Horizont
@jancsipapa: Ahhoz törvényt kéne módosítani. Hajrá fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.