A Magyarország által a nyugati és a keleti gyógyszercégeknél lekötött 26,7 millió adag vakcinából eddig 1,4 millió érkezett meg hozzánk, és ezekből 544 ezer adagot adtak be – derül ki a Telex összesítéséből Infografikánkon azt nézheti meg, hogy a Magyarország által megrendelt készletekből eddig mennyi érkezett meg a különböző gyártóktól, és ebből hány adagot adtak be. Mivel a teljes védettséghez a nálunk használt oltóanyagokból kettőt kell beadni, valóban beoltottnak csak az a 152 432 ember tekinthető, aki már megkapta a 2. dózist. (A megrendelt tételek közül egyedül a Johnson & Johnsonhoz tartozó Janssen vakcinája lesz egydózisú, de ez még nem kapta meg az engedélyt az EU-ban). December 26-án tudták beadni Magyarországon az első koronavírus elleni oltást. Azóta közel 2 hónap telt el, de az oltás lassan halad, mint ahogy a szállítások is akadoznak. A lakosság immunizálását nézve Magyarország az EU-s átlag alatt, de a világátlag fölött áll. Lakosságarányosan nézve több embert...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A lengyeleknél például az oltás nem egy győzelmi menet. Az ellenzék épp úgy, mint egyes kormánypártiak is erősen kritizálnak.
DE.
A közel 100 milliós megrendelt oltóanyagból 3 298 310 lett leszállítva. Ebből 2 660 776 adagot adtak be. Mivel a teljes védettséghez a jelenleg használt oltóanyagokból kettőt kell beadni, valóban beoltottnak csak az a 916 935 ember tekinthető, aki már megkapta a 2. dózist.
Na most ezt hasonlítsuk össze a mi adatainkkal. Lakosságarányaiban mi többet kaptunk, de mégis kevesebbet oltottunk be.
Mégis mi vagyunk a legsikeresebbek, Mindenki minket irigyel.
Ütemes taps.
Yoda69
Ez az arany meg tovabb fog romlani, mert a ruszki es kinai vakcinaert nem fognak tolongani az emberek. Tehat hiaba lesz itt az 5 millio kinai dozis, ha a kutyanak se kell majd. Viszont a raktarban van helz, ott el fog ferni, csak mi lettunk szegenyebbek par szaz millarddal, orban meg ugyanennyivel gazdagabb.
lusta
@RonaGyuri: Lehet szidni az uniós beszerzéseket és azt is, hogy a lehet dícsérni, mily tökéletes az orosz és a kínai oltóanyag.
Valahogy mindenki kerülgeti, mint a forró kását, az uniós szolidaritási elvet, aminek keretében ezt a mennyiséget BIZTOSÍTJÁK számunkra az oltóanyagot gyártók. Tegyük fel a kérdést. Ha nincs uniós szolidaritás, akkor mi mennyit, mikor és kitől kaptunk volna. A Deutsche Wellet olvasva, ahol kiderült a Pfizer/Biontech páros még júniusban 54,08 euróra taksálta az oltóanyagját. A Gallina vezette csapat az egységes 450 milliós piacra való hivatkozásra lenyomta az árat 15,5 euróra. Ugur Sahin szerint az árkalkulációhoz az uniós tárgyalások és biztosítékok nagyban hozzájárultak.
Akkor most számoljunk enélkül a bűnös nyugat nélkül. A megrendelt 26 millió oltóanyag megérkezik majd 2022-re és 18 ezer forintos átlagárban.Hatalmas tapsvihar a 300 forintos budiforradalmárok részéről és ütemes nem kell az uniós oltóanyag skandálás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.