Gyorsan reagált Facebook posztjában Gulyás Gergely arra, hogy Karácsony Gergely elkérte a le nem hívott vakcinákat a fővárosnak, és még Gyurcsány is eszébe jutott.

Mint ahogy a Propeller is megírta, Karácsony Gergely délután elkérte a kormány által állítólag nem lehívott EU-s Moderna vakcinákat, hogy beoltassa vele a budapestieket, ha már a kormánynak nem kellett. 

Gulyás Gergely: Gyurcsány és Karácsony Gergely főpolgármester vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

Fotó: 123rf.com

Gulyás ezzel szemben azt állítja, hogy hogy még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia. Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen-vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer több, mint Magyarország teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amelynek kiszállítását a gyártók idén októberig vállalták. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek – fejtette ki.

Ezek után – mint írta – Karácsony Gergely arról írt, hogy ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak, és beoltják Budapestet. Gyurcsány Ferenc pártja pedig úgy fogalmazott: "a kormány tudatosan nem rendelt elegendőt az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt".

"Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul, a DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen" – közölte Gulyás Gergely.

A miniszter kiemelte: az említett másfél millió Moderna-vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel.

Az "oltásellenes baloldal" főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés – jegyezte meg Gulyás Gergely, aki szerint tény, hogy "ha a baloldal lenne kormányon, kevesebben lennének védettek és többen halnának meg".

Hozzátette: eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről – írja az MTI.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy most akkor tényleg hozzáférhető lenne a Moderna vakcina kontingens vagy csak idén decemberben szállítanák.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Marhagulyás! Eddig mit is tettetek?
- Nem hívtátok le az országnak járó ellenőrzött vakcinamennyiséget
- Nyakunkra hoztátok Putyin hajvizét
- Nyakunkra hoztátok Mao Könnyét
- Nyakunkra hoznátok a Török Áfiumot
- Debrecenben akaztok Turulvért gyártani nyereg alatt puhított vakcinából

Mindezt úgy, hogy körben veszélyeztetitek a lakosság életét!!!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Tisztességtelen, sőt kimondottan aljas politikát a teljhatalommal rendelkező maffiakormány csinál.
Aki a nyugati, engedéllyel rendelkező vakcinákat (bár tehetné) nem igényli, ellenben olyan vakcinákat akar ránk eröltetni, amit egy futsal miniszter engedélyezett. Amit a beoltott állampolgár az Uniós utazása során igazolásként nem használhat.
Na ez az aljasság és ez a tisztességtelen.
Nessy
@Béla333: Ezért nem lesz az oltási igazoláson, milyen vakcinát kapott a delikvens! Két legyet ütnek egy csapásra.
1. Ha pl. egy hónap múlva jelentkezik bármi probléma, senkin nem lehet számon kérni, hiszen a EESZT-ben sem rögzítik.
2. Ha nem lehet majd vele utazni, Lőrinc barát szállodáiban költik a pénzt a magyarok. ( Már akinek lesz.)
sgl
idefidelj te rohadék gulyás leves!
emlékezz mit csinált a fidesz 2006 után!!!
Béla333
@Nessy: 10.47
Aki meg hivatalos, munkaügyben kell kiutazni az Unióba, az meg majd oldja meg, ahogy tudja.
Munkaalapú társadalom, dübörgő gazdaság... meg ilyenek...
vitriol
Hamisgulyás élből elutasította a főpolgármester segítségét a gyorsabb oltás érdekében, mert kiderülne, hogy a Moderna vakcina decemberi szállítása csak a kormány hazugsága, orbán meg csak szerencsétlenkedik, az általa "oltási rendnek" nevezett káoszt tetézi az orvosokat zsaroló szerződéssel, aztán bejelentette, hogy utasította a a kórházakat: nagyobb kapacitással végezzék mostantól a vírusos megbetegedések gyógyítását, egyéb esetben ismét a várólisták lépnek életbe!
istván irén
Ez a rohadt zsírdisznó olyan fogalomról beszél amit nem ismer Tisztesség eszik vagy prédikálják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.