A szocialisták mozgalmárjával Csepelen vághat vissza az MSZP a Momentumnak írja a 24.hu.

Odacsap az MSZP a Momentumnak, bevetik Komjáthi Imrét Csepelen
Kép:Krizsán Csaba/ MTI

Komjáthi Imrét, az MSZP elnökhelyettesét is indítja a párt egyéni körzetben a 2022-es választáson. A politikus korábban még nem indult országos választáson:

Úgy tűnik, hogy borsodi nagycsaládos mozgalmárból országos politikussá váltam

– indokolta Komjáthi Imre, hogy miért fogadta el a felkérést.

Komjáthi Imre 2006-ban lépett be az MSZP-be, országosan akkor lett ismert a neve, amikor 2012-ben megszervezte az Éhségmenetet. 2014 és 2016 között volt először tagja az MSZP országos elnökségének, parlamenti képviselő azonban még soha nem volt, eddig nem is ambicionálta.

Mint elmondta, „körülbelül fél tucat helyről” keresték, hogy induljon ott: ezek között vidéki és budapesti választókerületek is vannak. Jövő hét közepén jelentik be, hogy végül hol indul Komjáthi, azonban több helyről is azt hallottuk: arról győzködik erősen, hogy „induljon Vörös Csepelen”, mert az jól állna a mozgalmár múltjához.

Ha ez így történne, azt úgy is lehetne értelmezni, hogy az MSZP visszavág a Momentumnak Zuglóért.

A 17-es számú budapesti választókerületet ugyan Csepelként szokás emlegetni, de ide tartozik Soroksár is:

itt a Momentum már januárban bejelentette, hogy az előválasztáson Szabó Szabolcsot, a választókerület inkumbens országgyűlési képviselőjét indítják.

Szabó Szabolcs 2014-ben és 2018-ban is az Együtt politikusaként nyert Csepelen mandátumot Németh Szilárd ellen. 2014-ben Szabó úgy győzött hajszállal, hogy a jobbikos Léhmann Viktor is szerzett 18 százalékot, 2018-ban pedig a szintén jobbikos Bereczki Miklós vitt el 15 százalékot az ellenzéki szavazatokból, de ekkorra már Németh Szilárd hátránya 5 százalékpontra nőtt Szabó Szabolcshoz képest.

Zuglóban február közepén lett kisebb feszültség abból a Momentum és az MSZP között, hogy Fekete-Győr András pártja bejelentette, az ő támogatásukkal indul az előválasztáson a XIV. kerületben az egyébként Tolna megyei Hadházy Ákos. Az ellenzéki politikus független jelöltként, de a Momentum támogatásával állna rajthoz a 2022-es választáson is, ám előbb a mandátumot 2014 óta birtokló MSZP-s Tóth Csabával kell megmérkőznie az ellenzéki előválasztáson.


Forrás:24.hu
Címlapkép:

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
Jó lenne, ha ezt az "odacsapkodást" el sem kezdené az ellenzék körében egyik párt sem, a fidesz már így is hisztériás rohamokat él át, miközben gyurcsányoznak és citálják az öszödi beszédet, lassan visszamutogatnak az első világháborúig. Szóval nem kell nekik ekkora boldogságot szerezni csip-csup ellenzéki civakodással, ezt mi szavazók nem tudjuk díjazni!
solidedge
A Fidesz mellett az ellenzéket is hülyének nyílvánítom.
Béla333
@1984: 17.28
Én semmi problémát nem látok abban, ha több párt is indít jelöltet az előválasztáson.
Természetesen a kormány média rögtön elkezd huhogni, hogy ez már kész összeveszés, pedig dehogy.
Erről szól az előválasztás.
A lényeg, hogy aki megnyeri az előválasztást, azt támogassa a többi ellenzéki párt is.
Ha így lesz, akkor a Fidesznek annyi...
Gauntlet
Gratula. Nyer a fideszes és bont egy pezsgőt!!
kereső
@Gauntlet: A cikk nem pontosan irja- az mszp az előválasztáson inditja Komjátit, nem a tényleges választáson. Lesz ott még több jelölt is, a dk is azt mondja, hogy mind a 106 egyéniben lesz az előválasztásra jelöltje. Ezeket a szenzáció hajhász irásokat igy kell értelmezni. Minden esetre a 24.hu nem a valóságnak megfelelően tájékoztat előválasztás ügyben- nem az igazat irja.Pedig elvárható lenne, egy magát függetlennek tartó portáltól.Itt most, egy kicsit elhajlitotta a valóságot.
1984
@Béla333: "A lényeg, hogy aki megnyeri az előválasztást, azt támogassa a többi ellenzéki párt is." - leírtad a kulcsmondatot. Aki ebbe belerondít, azt egyből kivetni maguk közül, mint egy leprást.
Orbánt eltakarítani a közéletből és elszámoltatni büntetőjogilag - EZ A LEGFONTOSABB, EZ MINDEN MÁST FELÜLÍR !!

Nekem az a bajom, hogy ezt már 2014-ben is megtehették volna, amikor kibújt a fideszes szög a zsákból.
Már 2018-ra sincs mentség, de ha most is elcseszik, akkor nincs bocsánat!

Egy feladatom lesz, hogy a magyarok rossz hírét keltsem a világban.
Olyan helyekre írok, kommentelek a világban a magyarok bénaságáról, hogy annak hírértéke lesz.

Azért buta a magyar, mert az egyik (kisebbik) fele egy diktátorra szavaz, míg a másik (nagyobbik) fele tűri ezt évekig, évtizedekig - ez őrület a 21. században Európa közepén!

Wass Albertre vessétek vessétek vigyázó szemeteket, aki azt mondta, hogy "magyarnak magyar a legnagyobb ellensége", és végül idegenhonban a magyarságban, az országában csalódva, lelkileg megtörve halt meg.

(a jobboldal teljesen félreérti Wass Albertet! - az agyilag B közép retkek, olyan messze vannak Wass Albert gondolat-, érzelemvilágától, mint Makó Jeruzsálemtől !!!)
1984
Ezentúl úgy olvasd Wass Albertet, hogy vannak a jó emberek, meg vannak a rossz emberek (nemtől, fajtól, vallástól, politikai hovatartozástól, meg mindenféle kirekesztő shit nézettől függetlenül)
Megfogsz lepődni.
Egyből színes lesz a fekete-fehér.
CsipkeRózsa
@Szeparepa2: Rezsi Szilárd nem fér be a bokor alá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.