Nagyrészt a regisztrált idősek oltásához használják fel a kedden érkezett Pfizer-oltóanyagokat – közölte a koronavirus.gov.hu kedden délután.

A kormányzati honlapon azt írták:

a keddi szállítmánnyal érkezett 120 510 adag Pfizer-oltóanyagot egyenesen a kórházi oltópontokra szállították, és nagyrészt a regisztrált idősek oltásához használják majd a következő napokban.

A lekötött Pfizer-BioNtech-oltóanyag mennyiségét 6,5 millió adagról 10,9 millióra növelték, így Magyarország már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le.Ebből 24 millió adag oltóanyagot várnak az uniós beszerzésből, ennek eddig a 6 százaléka érkezett meg három gyártótól (Pfizer, Moderna, AstraZeneca).

Kiderült, ők kapják meg a most érkezett több mint százezer adag Pfizer vakcinát
Kép:Pixabay

Kitértek arra is, hogy:

miután az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország orosz és a kínai vakcinák beszerzésére is szerződött.

Ezekből összesen további 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik a következő hónapokban.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Óriási dumaparti, pofagyalu ! Kis hazánk már egymillió oltottnál tart a hivatalos kisbírók szerint, valójában a fene tudja hol tart. A legidősebbek sincsenek átoltva, a 60-80 közöttiek nagy része ugyanúgy nincs beoltva. Gyerekek és fiatalok nem, közönséges alatvalók szintén nem, A tanárok, szállító, kereskedők joggal hőzöngenek, tehát ők sem. A fenébe is, kellene valami oltási terv, nem ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csipetke: A vakdüh, meg bosszúvágy, és a józan ész kizárják egymást!
Málna
@Aki Én: Nagyon jól állunk beoltottságban, a többi orszgághoz képest. Ez a lényeg.
RonaGyuri
azért ezek az adatok nem csak a többivel, de egymás között is "vitában" vannak!!! =))
Aki Én
@Málna: sajnos nem igaz. Ha igaz lenne, akkor is állhatnánk sokkal jobban, ha a ge-ci toppon lenne.
Ez nem egy verseny baszdmeg.
Málna
@Aki Én: Dehogynem igaz. És ha az élmezőnyben vagyunk, akkor sokkal jobban már nem állhatunk. Ha pedig nem verseny, akkor minek jössz azzal, hogy másokhoz képest hogy állunk? Te sem érted magad, ugye?
Gyurka80
"Magyarország már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le." 3 millióan regisztráltak.Ugye libernyákok mit összehazudtatok, hogy nem kötöttünk le eleget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.