A közéleti portál európai kiadása szerint a magyar adatok kifejezetten rosszak. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint ez egy álhír.

Vakcina-felhasználás: Magyarország az utolsó helyen áll az EU-ban a Politico szerint – Máris reagált minderre Kovács Zoltán

Fotó: pixabay.com

A Politico azért elemezte az adatokat, hogy mekkora arányban használták fel a tagországok a náluk lévő vakcinákat, mert egyre többen kezdték el az alacsony átoltottságot arra fogni, hogy Brüsszel nem küld elég vakcinát – írja a 24.hu.

Ebből viszont az derül ki, hogy vakcina van elég, csak nincs elég embernek beadva.

Az adatok magyar szempontból kifejezetten rosszak. A Politico elemzése azt mutatja, hogy az országban rendelkezésre álló vakcinák hány százalékát adták eddig be embereknek.

Magyarország teljes felhasználásban a legutolsó helyen szerepel, tehát a rendelkezésre álló vakcináinkból arányaiban mi adtuk be a legkevesebbet embereknek a teljes EU-ban, mindössze a jelenlegi készlet 56 százalékát a Politico szerint.

A cikkben az is szerepel, hogy a Pfizer vakcináit majdnem teljesen felhasználtuk, itt nyolcvan százalék feletti az arány, miközben AstraZeneca-oltásból eddig csak a meglévő készlet egyharmadát sikerült beadnunk embereknek.

Sőt, az is kiderül belőle, hogy több embert oltottunk eddig be Pfizerrel, mint bármi mással. A beadott oltások majdnem 46 százaléka Pfizer, miközben csak 32,4 százaléka Sinopharm vakcina. Szputnyikból (2,7 százalék) és Modernából (4,7 százalék) pedig csak mutatóban kaptak néhányan -teszi hozzá a 24.hu.

Kovács Zoltán: A magyar oltási eredmény sokak szemét szúrja Brüsszelben

„Újabb álhír és hazugság a Politico állítása, ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában” – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdai Facebook-bejegyzésében.

A Politico szerdán azt írta, hogy Magyarország eddig csupán a rendelkezésére álló vakcinák 56 százalékát használta fel, amivel ebben a tekintetben sereghajtó az unióban.

Kovács Zoltán kifejtette:

Magyarország már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban, és a magyar lakosság 11 százaléka már beoltott, szemben az uniós 6 százalékos átlaggal.

Kiemelte: „a magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben”, mert az egyben igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor „az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat”, így a magyar lakosságot nem csak 3, hanem már 5 vakcinával tudják már oltani.

Kovács közölte: Magyarországon már 1.107.791 a beoltottak száma, ebből 317.906 ember már a második oltását is megkapta. A 2,1 millió felhasználható vakcinából 1,4 milliót már beadtak, több mint 530 ezer adagot pedig ezen a héten használnak fel az esedékes első és második körös oltásokra – tette hozzá.

️ Újabb álhír és hazugság a Politico állítása. Ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy magyar oltási program az...

Közzétette: Kovács Zoltán – 2021. március 10., szerda

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A világon sincs olyan vakcina amitők Kovács Zoltánnak megjönne az esze.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: az a gond, hogy a gazdád azt hazudta, hogy egy hétvége alatt beoltják az országot. Állítólag nem is jön elég, lassú a tempó.
Akkor mire a hazudozás? Megint. Mindenben. Is.
Csizmás Kond
A vakcinabeadatás mivel nem kötelező ezért a kevés beoltottság az emberek akaratától függ.
Málna
@Aki Én: Azt mondta, ha szükséges, akár egy hétvége alatt beoltják az egész országot. Ha akarná, sem tehetné, hiszen nincs elég vakcina. Viszont egész jól állunk a többi országhoz képest.
rbela
Szerintem az ukránok is bent vannak a %-ban,
ómió
De az "alapot" ehhez legalább Korózs efftárs "narrálta"? Mert csak úgy "hiteles", ám!
istván irén
Ennek a rohadt tetves kreténnek sem megy a matek 700000 oltó anyag még nincs beadva/ 2100000-1400000= 700000/ Képtelenek rá és nem azért mert mi nem akarjuk az oltás ha nem azért, mert ehhez is hülyék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.