Nem tudták Budapesten több helyen sem megkezdeni az oltást, mert nem érkezett meg az ígért oltóanyag. A Telex azt írja ennek kapcsán, hogy az egyik ilyen az újbudai Szt. Kristóf Szakrendelő.

Oltási káosz: Nem érkezett meg a beígért oltóanyag, több fővárosi oltóponton el sem tudták kezdeni az oltást

Fotó: MTI/Bús Csaba

A héten több budapesti oltópontra nem érkezett vakcina, emiatt nem tudták elkezdeni a betegek beoltását – írja a Telex. Az egyik az újbudai Szt. Kristóf Szakrendelő, erről Bakai-Nagy Zita XI. kerületi alpolgármester írt Facebook-bejegyzésében. Azt írja, már március eleje óta kijelölt oltópont a szakrendelő, amit ennek fényében átalakítottak az ott dolgozók, és elkészítették az oltási rendet is, csak éppen oltani nem tudtak elkezdeni, mert nem érkezett meg az oltóanyag azóta.

Bejegyzése szerint

kollégáink rögtön berendezték az oltóhelyeket, megszervezték az oltási rendet. És azóta várunk és várunk és várunk

Újbudaiak százait, ezreit tudták volna beoltani az orvosaink, de nem kapnak oltóanyagot ehhez.

A kormány ahelyett, hogy igénybe venné az önkormányzatunkat, próbálkozik valamiféle szervezésnek sem nevezhetővel, ami múlt hétvégén láthatóan teljesen összeomlott

- írta.

A Telex szerint a XIII. kerület Szegedi úti rendelőintézete is hasonló gondokkal küzd, ide sem érkezett meg a vakcinaszállítmány.

Itt hétfőre alakították át a rendelő ötödik emeletét, hogy alkalmas legyen az oltásra, emiatt azóta szünetel az infúziós terápia, az oltás viszont nem kezdődött el. A lap egyik forrása azt mondta,

nincsenek információik arról, milyen vakcinával hány embert kellene oltaniuk, illetve az oltás tervezett megkezdésére oltóanyagot sem kaptak.

Forrás: Telex, 24.hu

Címlapkép: MTI/Bús Csaba

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Málna: Nem varázsolni kellene, hanem ha már megigérték pl. mint az én körzetembe, hogy érkezik 100 fő beoltására szükséges vakcina, oltandóak névsorával is, akkor küldjék el. Kedden értesítették, mind a százunkat, hogy nem jött vakcina. Na ezzel van szegény asszisztens elfoglalva. Töketlen kormány töketlen tervekkel. Persze könnyebb a repülőtéren pózolni a kínai vakcinával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@division: Honnan máshonnan? Sokszor maguk az érintettek.
És azért, mert senki nem cáfolta.
Ez qrva okos kérdés volt. Nem tudom miért nem magatoknak teszitek fel?
dr. prédikátor
nekem meg az a véleményem hogy bármelyik oltás jobb a lélegeztető gépnél , mert az biztos halált jelent!!! a gépen lévők 80% meghal!!!
Lepényleső
Először azok kapnak akik a bánra szavaztak? Ukránok,Románok,stb. mindig előbbre voltak azoktól akik itt laknak,
s tőlük becsülettel minden hozzájárulást levonnak?
csipetke
@division: tegnap 18:21 Szerinted minek vásárolt Kína 100 millió dózis pfizer vakcinát,ha az övéké olyan qrvajó?
Rusvai Miklós nyilatkozta,hogy már ő is javasolja a kínai vakcinát,de az autoimmun-betegségben szenvedőknek,a higany,és formalin-érzékenyeknek nem.Bakker! Honnan tudhatnám,hogy ezekre allergiás vagyok-e,és egyébként ha ez formalint,és higanyt tartalmaz,akkor ezt kihagyom. DE! Állítólag rengeteg vakcina van az országban,mijabüdösnyavalyáért nem tudják odaszállítani,ahol már ki vannak értesítve az emberek. Nos,ez nem tipp,megállapítás.- Mert orbán szívesen veszi körbe magát igazi teszetosza seggfejekkel,akik képtelenek egy ilyen dolgot elintézni,hogy A-ból B-be szállítsanak néhány dobozt.Amit ez a kormány az emberekkel művel,az már bűncselekmény.
@dr. prédikátor: 08:08 A fiam kovid intenzíven dolgozik,sajnos 99% a halálozás.A kiskunhalasi kórházban az orvosok kifejlesztettek egy dialízis-géphez hasonló kütyüt,amivel kiszűrik a gépen lévők szervezetéből azt az anyagot,ami a "citokin vihart" okozza,és ezzel az emberek fele életben marad.Vajon miért nem kerül minden kórházba egy-egy,vagy akár több ilyen kütyü,hogy ne legyen ilyen magas a halálozás?
CsipkeRózsa
@fergeteg: Te is, mi is benne vagyunk az Unióban. Nem tudtad?
CsipkeRózsa
A határon túliakat sikeresen beoltottuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.