A Magyar Narancs írta meg, hogy a BKV szakszervezeteivel együtt jelentették be a sztrájkfolyamat indítását az FKF, a FŐKÉTÜSZ, a FŐKERT, az FTSZV és a Budapest Közút dolgozói.

A BKV és még 5 közműcég is bejelentette, hogy sztrájkolni fognak

Fotó: Pixabay

A szövetség tagjai a fővárosi tulajdonú cégeknél dolgozók ügyében Karácsony Gergely főpolgármesternek írt levélben kezdeményeztek bértárgyalást. Miután nem kaptak semmilyen ajánlatot, a szakszervezetek megállapodtak, hogy együtt lépnek fel az egységesen 6 százalékos keresetnövelésért.

A BKV szakszervezeti péntek este jelentették be kollektív munkaügyi vita kezdeményezésüket. 6 százalékos bér- és 10 százalékos cafeteriaemelés érdekében.

A kollektív munkaügyi vita azt jelenti, hogy ha hét napon belül nem születik megegyezés, sztrájk kezdeményezhető.

Forrás: Mancs.hu
Címlapkép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Semmi kifogásom ellene. Menjenek a Karmelita kolostor elé és sztrájkoljanak ott, hiszen az önkormányzatok kifosztását onnan irányítják. Felsétál vagy ötvenezer ember és ott szépen, cswndben megvárják a választ.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Semmi kifogásom ellene. Menjenek a Karmelita kolostor elé és sztrájkoljanak ott, hiszen az önkormányzatok kifosztását onnan irányítják. Felsétál vagy ötvenezer ember és ott szépen, cswndben megvárják a választ.
balos
Ez megint olyan gecisre sikeredett!A taplós alatt nem volt ilyen neki buzúlás!Vajh miért?
Clavigo
Érdekesnek tartom,,hogy Karácsonynak pampognak..,holott jól tudják ,hogy a Sertés mi pénzt elvont a fővárostól..( is ).. Gondolom tartanak egy fél órás sztrájkot,,hajnal 3-4 óra között...Nehog megsértődjön majd a Zsîrmore...
Clavigo
@Pegero: Leülhetsz Pegi,,egyes. Ha majd haza mész,,mondd meg @nyádnak ,hogy hülye vagy.
Clavigo
@Pegero: Megnéztem,,,mert nem láttam még az új profilképedet.. Zseniális.. Egyedül is megoldasz mindent,ha anyád már rád unt.
rokker33
Mocskos gecik. Tudják hogy járvány van és tudják hogy nincs pénze az önkormányzatnak. És mégis vergődik a mocskos banda! Tuti hogy nem maguktól sztrájkolnak.A FIDESZ miatt sztrájkolrak.
Nessy
Mindig szakszervezet párti voltam, de most nincs igazuk! Nem itt élnek, nem tudják, hogy a főváros padlóra küldése a fidesz célja? Tudják, hogy hány milliárdot vont / von el a a kormány az ellenzéki önkormányzatoktól? Ami pénzről Fürjes felső fokon lelkesedik, mind a kormány beruházásaira adandó pénz! Amihez a főváros csak alibinek kell az unió felé. Ne a parlamenti képviselői béremeléseket vegyék alapul! Úgy mellékesen az idei infláció 3 %! Mármint a kormány szerint!
Gazella
Trappolhatnak karmalita kolostorhoz a dagadek elé.
gina
Érdekes mikor az öreg Tarlós volt a polgármester akkor nem ugattak,.. most igen mikor nem ad pénzt a kormány.. a fidesz megint úszit ahogy szokott-- a képviselöiknek osztogattak milliókat.. ahhoz nem szól senki semmit. alja banda
ómió
Na, ugye! Karigeri még egy kis sztrájkot is "kivívott"!
mzper x
Ne az önkormányzat ellen sztrájkolj, paraszt, hanem az önkormányzatokat kifosztó rablóbanda kormány ellen tüntess !!!
mzper x
Ja, már mint a semmirevaló szakszervezetek a "paraszt":
Nessy
Soha jobbikot! Kicsit többen lesznek a jármüveken kicsit több lesz a problémájuk az embereknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.