Egy előrejelzés szerint Magyarország nemsokára a halálozási lista első helyét foglalja le. Májusra 30 ezer halottat prognosztizálnak.

16 ezer magyar család gyászol: ma Magyarország felkerült a halálozási lista második helyére

Fotó: pixabay.com

Ma reggelre újabb 249 koronavírusos beteg halálát jelentette a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ezzel Magyarország Csehország mögött a második helyre került a világon a koronavírusos halálozásban – írja a polgári-jobboldali független lap, a Válaszonline. 

A mai adatokkal hazánk a legalább egymillió lakosú országok között az eddigi második Belgiumot is megelőzte, miután az elmúlt hetekben az Egyesült Államoknál, Spanyolországnál, az Egyesült Királyságnál és Olaszország is rosszabbak lettek az adataink – nem egy nap vagy hét, hanem a járvány teljes időszakára vetítve

- írja a portál.

Több mint 16 ezer család gyászol, ma délben az ő veszteségükre is gondolva állt meg az élet egy percre a fővárosban.

Tragikus hangulatú előrejelzésekből is van éppen elég. Szerdán az Átlátszó nevű tényfeltáró portál adatújságírási blogja jelentette meg azt a prognózist, amely szerint

májusra Magyarországon a Covid okozta halálos áldozatok száma elérheti a harmincezret.

A Magyarországon 2020 március óta áldozatokat is szedő járvány harmadik hulláma 2021-ben nagyon sok halálesetet okozhat.

A járványban eddig elhunytak lakosságra vetített aránya alapján most még előttünk áll hét európai ország. A jelenlegi fertőzési és halálozási adatok és védekezési stratégia alapján készült előrejelzések szerint azonban kicsit több mint egy hónap múlva már elsők lehetünk. A járványt folyamatosan becslő Institute for Health Metrics and Evaluation adatai szerint májusra valószínűleg már több mint harmincezer halottja lesz itthon az új típusú koronavírusnak. Csehország, Bulgária, Bosznia Hercegovina és Oroszország követhetnek majd minket a sorban

- írja az Átlátszó.

Forrás: Válaszonline/Átlátszó

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A lényeg az, hogy van orosz és kínai vakcina qrva drágán, hogy a NER rohadékoknak még több pénzük legyen. Rohadjatok meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
A a Német Gyuszinak meg kell keresnie a lóvét,amiből az öltönyét,ingét vette! Minimum.úgy kell kinéznie mint a Viktor
nemzetvezetője,vagy mint .ő maga az elsőáldozó fényképén! A 25-ös IQ passzol a társaságához!
SÍva
Részvétem az elhunytak családjának! Most viszont nézzük más szemszögből a dolgokat! Az elhunyt emberek nagy része idős, beteg és nem utolsó sorban nyugdíjas volt. Ha így nézzük a dolgokat, ahogyan a qrmány is akkor ez nekik tiszta nyereség. Morbid ugye? Miért kérnének segítséget bárhonnan is amikor ez a továbbiakban súlyos pénzekbe kerülne. Gondolom ezeknek az embereknek többsége a minimál nyugdíjat vagy azt csekély mértékben meghaladó összeget kapott (maradjunk 100ezer alatt). Nem akarok számítgatni akit érdekel tegye meg maga. Nagyon gonosznak hathatnak a hozzászólásaim a különböző cikkek alatt de már végét járja a türelmem.
kokopelli
@sgl: Sajnos a történelem többször is igazolta,hogy az ilyen oldalvizesek (mitläufer-ek) kellettek az orbánféle
fazonoknak a saját ügyeikhez! A háborúk sem a parlamentekben zajlottak le!
ómió
De, ugye, az efftársi "Krekó doktrinálval" ez még "javítható lenne"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.