A megbetegedett vasutasok száma meredeken emelkedik, a szakszervezet már 1800 Covid fertőzöttről tud. Megdöbbentette őket , mennyire kevés oltóanyagot szán a kormány a vasutasok fertőzés elleni védelmére.

850 vakcinát szánt a kormány 36 ezer vasúti dolgozó oltására, a szakszervezet szerint ez szánalmas
Kép:Pixabay

Ki fogja eldönteni, hogy a 850 adag védőoltást ki kapja meg a mintegy 36 ezer vasutas közül? Kinek a lelkén szárad majd, ha továbbra is meredeken emelkedik a Covid fertőzöttek száma, de ezúttal azokból kerülnek majd ki a betegek, akiknek nem jut védőoltás

– háborodott fel Meleg János.

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke végtelenül méltatlannak tartja az eljárást és felelőtlenül kevésnek azt az oltóanyag mennyiséget, amit a vasúti ágazat teljes létszámára szánt a kormány, miközben azt hirdeti, hogy „beoltjuk a vasutasokat”. Összesen 850 vakcinával a mintegy 36 ezer embert. Ez szánalmas

– jegyzi meg keserűen az elnök.

Az elmúlt napokban is százával dőltek ki a munkából, így jelenleg 1800-an „covidosok”. A Vasutasok Szakszervezete elvárja:

biztosítson a kormány megfelelő mennyiségű vakcinát az ágazatban dolgozók számára, hogy minden regisztrált vasutas időben megkaphassa a védelmet.

Az elnököt felháborítja az is, hogy még erről a 850 vakcináról sem tudni, ki, mikor, hol fogja beadni a szerencsés kiválasztottaknak. A VSZ gyors és pontos információt, de mindenekelőtt kellő mennyiségű oltóanyagot követel az ágazatban dolgozók számára. Az elnök megjegyzi:

ha a fertőzés az elmúlt hetekben tapasztalt ütemben terjed – egyik napról a másikra százak esnek ki a szolgálatból –, gondok lehetnek a szolgáltatás biztosításával is.

Forrás:VSZ
Címlapkép:Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
@Málna: mert pl. ha mozdonyvezető, akkor nem indul a vonat, de kell aki átállítja a váltót, felügyeli az irányító rendszereket, stb (én nem vagyok mávos)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Na, hívek, jöhet a hozsanna! Ennyi cinizmus és pancser intézkedés is rendben van?
ómió
A vasutas - esetleg(!) - nem magyar állampolgár? Neki nem az oltási terv szerint jár a vakcina? Már, ha regisztrál! Mi ez a "félresikoltozás"?
madlaci66
@ómió: Az ukrán fidessre szavazó ál magyaroknak hány vakcinát is küldött ki a kormány?
ómió
@madlaci66: Majd te, bolsiék idiótája, meghazudod nekünk!
mzper x
1,3 millió vakcinával több oltás érkezett Magyarországra, mint amennyit eddig beadtak

"Eddig 2,5 millió adagot használtak fel, miközben 3,8 millió adagot szállítottak le a gyártók."

168.hu/itthon/13-millio-vakcinaval-tobb-oltas-erkezett-magyarorszagra-mint-amennyit-eddig-beadtak-201963

O1G
madlaci66
@ómió: én számokat kértem, erre megkaptam a fidesses stílust. Igaz nem is vártam mást.
Málna
A kalauzok érintkeznek közvetlenül emberekkel. A többieket miért kellene soron kívül beoltani?
madlaci66
@Málna: mert pl. ha mozdonyvezető, akkor nem indul a vonat, de kell aki átállítja a váltót, felügyeli az irányító rendszereket, stb (én nem vagyok mávos)
madlaci66
@fideszes gyökér: én 40 ezret, vagy 400 ezret olvastam valahol, de jönnek át a határon is itt oltatni magukat. Közben sok itteni embernek még esélye sincs az oltásra. Pár hete még azt mondta a nagy miniszter, hogy a tanárok majd várjanak a sorukra, most hirtelen fontosak lettek. A mostani zárás elrendelésekor nem engedték az iskolai szüneti menetrend bevezetését a volánnál, most, mikor kezdenek elfogyni a sofőrök, bevezetik az első ajtók lezárását. Kicsit későn, szerintem.
Clavigo
Lehet " gördülő sztájkolni "... Ja ,,hogy Gaskó apátok eladta a Zsirmorénak a " sztrájkjogotokat " ??? Xar ügy... Csókoljátok meg a More seggét,,a tanárokkal együtt.. Érezzétek a törődést...
ómió
@fideszes gyökér: Hát, ha te efftársilag így hazudod, akkor "tuti"!
ómió
@madlaci66:Számokat, efftársi "lassúság", a KSH-tól kérjél, itt esetleg még a Cecíliától lehet. Összetévesztettél velük?
Yoda69
A lenyeg hogy a ficistaink, uszoink, fideSSes politikusaink mar be vannak oltva. A tobbi meg nem szamit.

Mocskos fideSS! Bukni fogtok.
solidedge
Hol van Gaskó? 2010 előtt napi rendszerességgel állíttatta le a vasúti forgalmat pitiáner dolgokért. Végül már szolidarításból is sztrájkolt másokért. Persze ez Orbánék kérésére történt, hogy lássa a nép, milyen káosz van ha nem ők vannak hatalmon. 2010 után a 3 legnagyobb szakszervezet 100-100 millió forintot kapott, hogy kussoljanak, amit szépen be is tartottak. Aztán Orbánék sunyi módon ellehetetlenítették a sztrájkjogot, amit most a rendkívüli állapit tetéz. Így azt érzi a felcsúti, hogy mindent megtehetnek. Mi meg csak ámulunk, hogy valóban ez az a Magyarország ahol 1989-ben megtörtént az átkos rendszer megdöntése?
Clavigo
@solidedge:bkv,+5 másik sz.szervezet fenyegetőzik sztrájkkal,,,oktatás - eü. romokban,,,most éppen a máv- ot szopatják... A szakszi vezérek azért kapják a levesbe valót,,hogy kussoltassák a birkákat..Csak egy " gyenge ",,2-3 napos sztrájk kellene,,összehangolva,,bedőlne a Putris rendszere..tekestől,alaptörvényestől,rendőröstől,,mindenestől...
ómió
@fideszes gyökér: Üdvözöllek, Görény efftárs, én ómió vagyok! A kárpát-medencei szarok meg - ahogy írod - lehet, hogy a miniszterelnök úr ellenségei - magam nem vagyok ismerős a körükben, de te, Görény efftárs, biztos jobban ismered a tiéidet! "Oszt" te miért nem dolgozol, ha már másokat arra "oktatsz", Görény efftárs!? "Elfelejtettél"?
Aki Én
@madlaci66: @Málna: ,,A kormányfő közölte, hogy már 13 millió embernek elég nyugati vakcinát, és 3,5 millió embernek elég keleti vakcinát rendeltek...
A miniszterelnök szerint azért is szükség lehet a 16,5 millió embernek elég oltóanyagra, mert lehet, hogy mi oltjuk be a határon túli magyarokat is."
tudode
Mer ugye vannak a jogÁSZOK, akik matemból bamBIKÁK, és a normális emberek!!!
ómió
@fideszes gyökér: Szerintem gondok egy újabb bolsi ámokfutással lennének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.