Ausztriához és Szlovéniához hasonlóan – segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Kiderült, milyen vakcinákat adunk Csehországnak
Beoltanak egy férfit a német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagával Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 3-án. MTI/Vajda János

Szijjártó Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott, az "Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzése miatt Csehország (is) nehéz helyzetbe került".

"Mivel mi időben léptünk és a kormány a brüsszeli közös beszerzés mellett nagy mennyiségben keleti vakcinákat is vásárolt, az Európai Unióban élen járunk a lakosságarányos beoltottság tekintetében"

- fejtette ki a miniszter.

A cseh közszolgálati televíziónak Andrej Babis cseh miniszterelnök azt mondta: "felhívtam Orbán Viktor magyar kormányfőt, akit barátomnak tartok, és megkértem a szolidaritásra.

Megígérte, hogy május első hetében 40 ezer vakcinát enged át nekünk, Pfizert vagy Modernát"

- mondta a cseh elnök.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Vajda János

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ne felejtsétek, hogy a Pfizerrel nem tud a Szijjártó ""beszerezni"". Viszont minél több a "kici, occó"" és a ""putyinka"", annál több csurran a szijjártói/orbáni családi kasszába. Egyiknél se láthattunk még hiteles (!!!) árcédulát, csak azt amit beszerzési árnak mondanak. Nincs tudomásunk az ""alkotmányosról"".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@division: árinis 4 21:33

Hány vakcinát kapott a feleséged? A pfízertől 2-3 napig fájta a karja,de a többitől sem volt semmi baja. Ő is olyan,mint Orbán? Február elején felvette a Pfízert,majd márciusban lejött két fénykép,ahol az egyik szerint Orbán felveszi a kínai vakcinát a jobb karjába,majd még az nap jön a másik kép,hogy Orbán felveszi a Kínai vakcinát a bal karjába. Remélem túl adagolták a zsírdisznót.
division
@cikicakk55: Ez meg miféle kérdés? Múlt hét csütörtökön kapta meg az első Pfizert, 3 napig volt az izomfájdalom. A 2. - at még nyilván nem kapta meg.
lampa laz
@cikicakk55: Köszönöm, nagyon aranyos vagy. Semmi mellékhatása nem volt eddig, remélem így is marad. A cégemnél sajnos tőlem sokkal fiatalabbak elkapták, vannak már gyógyultak is köztük, de olyan is akinek nagyon hosszú lesz a kilábalás. Most az a félő, h orbán holnapi nyitása után az emberek elkezdik megrohanni az üzleteket. Hiába lesz négyzetméter arányos a vásárlók létszáma, ha hosszú sorokban fognak egymást érve sorba állni. Félő, h újból felfut a fertőzöttek száma, mert a 2,5 milliót elért oltott személyből nagyrésze csak egyszer kapta meg még a vakcinát.
cikicakk55
@division: Akkor félre értettem a hozzászólásod." Nejem 3 napig izomfájdalmakkal küzdött, fájt a karja a Pfizer után, elmúlt. Más egyebet nem igazán tapasztalsz a többi oltástól sem, max, némi kis hőemelkedést, de ez sem törvényszerű." Ezt értettem úgy,hogy a feleséged több oltást is kapott.
division
@lampa laz: Az iskola meg az óvoda nyitás lesz nagyon veszélyes, mára többen kidőltek a sulinkban a tanárok, aki jót akar az ne vigye a gyerekét az idei tanévben.
lampa laz
@division: Ezt én is így gondolom, mert ez nagyfokú felelőtlenség, ha már nem vették előbbre a pedagógusok oltását. Nem tesztelni kellett volna őket, hanem védőoltani. A mostani oltással meg kb. a tanév végére lesznek védettek. Így továbbra is fennáll a fertőzés veszélye és ami riasztó, h már a gyerekeket is megbetegíti a vírus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.