Az alapítványokba kiszervezett egyetemek kuratóriumaiba bárkit beültethet a miniszter: politikust, polgármestert, önkormányzati képviselőt, kormánytisztviselőt – erre nem érvényesek az összeférhetetlenségi szabályok - írja Szél Bernadett. Az alapítványok működésére vonatkozó szabályok többsége csak kétharmaddal lesz módosítható, a kuratóriumok megkapják az alapítói jogokat, és e rendelkezés visszavonhatóságát a törvény megtiltja - hívta fel a figyelmet a 444.hu.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Hogy milyen építkezés folyik, azt nem tudni,

sőt igazából azt sem, hogy egyáltalán valamiféle építkezésnek tekinthető-e, de az biztos, hogy a (be) betonozás ezerrel folyik

Nagycsütörtökön a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, ami az egyetemek modellváltásához igazítja az eddigi szabályokat.
A rendelkezés szerint nem csak a felsőoktatási intézmények modellváltásának sikeres végrehajtásához szükséges elképesztő mértékű vagyonjuttatásra kerül sor, de számos járuléka is van; a két legfontosabb:
„Az alapítványokba kiszervezett egyetemek kuratóriumaiba bárkit beültethet a miniszter: politikust, polgármestert, önkormányzati képviselőt, kormánytisztviselőt és ezekre nem érvényesek az összeférhetetlenségi szabályok ”
illetve
„a szabályok többsége csak kétharmaddal lesz módosítható, s a kuratóriumok megkapják az alapítói jogokat, és e rendelkezés visszavonhatóságát a törvény megtiltja”! =))
Nessy
Ha az egyetemeken is a NAT-hoz hasonlóan múlt század eleji tananyagot, múlt század eleji metodikával oktatnak politikai alapon, abból nem igazán lesz "tudás alapú társadalom"! Legalább is, nem XXI. századi.
csipetke
@Nessy: 08:40 Aki teheti,nem véletlenül megy külföldre tanulni.Sajátlábú récsöl is igen sokba volt az adófizetőknek,mert ugye a papa nagyon szegény(?) ember. Másrészt bírálták a néppártot,hogy a járvány közepén nem a védekezéssel,hanem a fidesz kirúgásával voltak elfoglalva,ezzel szemben ők kizárólag azzal vannak elfoglalva,hogy besúvasszák ilyen-olyan alapítványokba a főbb seggnyalóikat,még a választás előtt.Ez állítólag élethosszig tartó pénzkereseti forrás a delikvenseknek.
Bár már nem emlékszem,melyik párt elnöke mondta,hogy a jogászaik már dolgoznak azon,hogy ezt hogyan lehet semmisé tenni.
Nessy
@csipetke: Az alapítványoknak meg van az "előnye", hogy a közpénz magán vagyonná konvertálható, számon kérés nélkül. Pénzmosást mellékállásban vállalnak.
RonaGyuri
ebben a visszavételben lehet valami; a létezőben folyt az un. értelmiségi vérfrissítés, aminek a jegyében minket értelmiségieket (úgy általában a polgárokat) hátrányba soroltak, a proli és első sorban parasztkáderekkel szemben. Később ezen lazítottak. Most újra rá akarnak erősíteni! =))
ómió
Pedig, efftársi számítás szerint, a helyi bolsi pártalapszervezet kéne legyen a "kuratórium"!
kereső
@Nessy: NEM tudásalapu társadalom épül, hanem munkaalapú- mondta a kerál. Úgy mint egy jól kifejlett fasizmusban.
Egyébként is az egész csak egy nagy átverés- legalábbis, amivel magyarazzák. Az eu következő költségvetési ciklusában kiemelt prioritás a felső fokú oktatás, és kutatás finanszirozása, bődületes nagy összegekkel. Na főleg ezért kell a "modellváltás"- hogy közelebb jussanak ezekhez a pénzekhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.