A korábban számoltnál előbb, április 7-8. környékén elérheti az ország a 2,5 millió beoltottat, amelyet Orbán Viktor a fokozatos nyitás első lépésének feltételéül szabott – írja a Portfolio. A gazdasági portál emlékeztet: ez a szám (amely azt jelzi, hogy ennyien legalább az első oltást megkapták már) messze van a nyájimmunitásként meghatározott 70-80 százalékos átoltottságtól, viszont azt jelzi, hogy ezzel együtt a 65 év feletti valamennyi regisztrált kapott már a vakcinából. A legfrissebb, április 5-i adatok szerint vasárnap estig 2,36 millió a beoltottak száma. Mivel a mostani korlátozó intézkedések április 8-ig vannak hatályban, 9-re a hosszabbításról vagy a nyitásról kell dönteni – a portál szerint ez is indokolhatja, hogy a kormány ennyire siet az oltások beadásával. A boltzár módosításáról és a részleges nyitásról szóló rendelet pedig úgy szól, hogy az újranyitás első fázisa „a kettőmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Nem szabadna nyitni pedig még, az átoltottságnak el kellene érnie a 80% - ot legalább, de inkább többet, és ebbe a gyerekek is bele fognak tartozni, viszont őket jó eséllyel csak ősztől lehet majd oltani.
NKF
Én várnék még egy hetet,mert a Húsvéti ünnepeknek lesz még böjtje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.