Semjén Zsolt nyújtotta be a törvényjavaslatot, ami a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány átalakításáról szól – tudta meg a 444.hu.

Csak idő kérdése volt: Schmidt Mária közalapítványát is vagyonkezelővé alakítják

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Schmidt Mária-féle intézmény – ami többek között a Terror Háza múzeumot is működteti – a tervezett átalakítás után olyan vagyonkezelő alapítvány lesz, mint amilyenekké az egyetemeket tették. A törvényjavaslat elfogadása után a következő lépés az új alapítvány állami vagyonhoz való juttatása lesz, az átkerülő vagyonelemek kikerülnek az állam ellenőrzése alól – írja a 444.hu.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi az értelme egyre több állami feladat ilyenfajta kiszervezésének. Magyari Péter ezt így fogalmazta meg a témáról írt átfogó elemzésében:

Ezúttal nem is egy új gazdasági elit megteremtése a cél, mint 2010 óta oly sok alkalommal. A Fidesz-barát nagytőkések felszerelésére az EU-s forrásokból sok ezer milliárd forintot költöttek már el az Orbán-kormányok, segítik őket a közbeszerzésekkel, TAO-val. Ezen már túl vagyunk. A mostani cél az állami feladatok kiszervezése, egy párhuzamos állam létrehozása.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Illyés Tibor

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Elővigyázatosság egy esetleges jövőbeni bolsi lenyulási kísérlet ellen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.