Fleck Zoltán jogszociológus szerint „nagy valószínűséggel egy 2022-es ellenzéki győzelem után, időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után”. Egyúttal kifejtette, hogy „ami most van Magyarországon, az nem demokrácia és nem jogállam.” Egy későbbi nyilatkozatában azonban mintha eltért volna ettől az első gondolatától, nevezetesen, hogy átmenetileg lemondhatunk a „jogállam tiszta érvényesüléséről”. Legutóbb ugyanis már arra utalt, hogy egy antidemokratikus rendszert csak „nagyon sok demokráciával” lehet ellensúlyozni. Szerinte az ellenzéknek választási győzelme után arra kell felhatalmazást kérnie, hogy új alkotmányt alkothassanak és újraszabályozhassák a NER intézményrendszerét. De Fleck szerint ezt csak úgy lehet megtenni, ha a mostani Fidesz-szavazók – leválasztva őket a NER-ről – is megadják erre a felhatalmazást.

(Forrás: 24.hu, Északi által)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
A fidesz szavazók megadják a felhatalmazást?? Miről beszél ez?

A mai hírekben sajnos már két párt ígéretcunamiját is hallottam. Az MSZP és a Momentum.
Ezt annyira utálom meg azt is amikor felszólítják orbánt erre meg arra amikor tudják, hogy szarik rájuk. Jobb lenne ha vért meg könnyeket ígérnének mert úgyis az jön. És tisztességes munkát.Mármint amit ők végeznek.
RonaGyuri
@Béla333: igen valóban ennek kellene lenni az első teendőnek, mármint egy népszavazás kiírása, aminek az egyik kérdése lehetne, hogy akarunk-e egy alkotmányt!
S persze olyanok is, hogy akarunk-e egy nemzeti elszámoltatást, etc..
Béla333
@RonaGyuri: 17.27
Elszámoltatást egy friss felmérés szerint az ellenzéki választók döntő többsége akar. Az elmúlt 30 évben is mindig akart, csak a politikai "elit" összefonódása, összejátszása miatt ez mindig el lett szabotálva.
Aki ebben részt vett, azokban nem lehet hinni. És mivel ezek a pártok és politikusaik alkotják az ellenzék jelentős részét, ezért lesz bitang nehéz rákényszeríteni őket, hogy egy tabula sasa-t csináljanak az elmúlt 30 évről.
Csak olyan politikus vezetheti ezt a folyamatot, amelyik nem sározódott még be és eltökélt egy ilyen folyamat végigvitelében.
Ha meg nem lesz elszámoltatás, akkor az ország lecsúszik Bulgária mögé...
kissé felnőttem
@Béla333: 19 x elutasították az ügynöklistát na akkor valószinűsitem ,hogy keményen vastagon sárosak szarosak és erkölcstelenek. mert ha nincs vaj a fejemen akkor 1 re 2 már megléphették volna igy meg ki sugott kinek de most is takarítgatják a régi saraik nyomait, csak 10 bebukik kiszednek belőlök 100-at 1000 ettől foshatnak ma is holnap is aztán el lehet ám a csucsig érni, tudják ők is
kereső
Fleck úr! Az ellenzéki szavazók megadták a felhatalmazást a fideSS-nek, hogy megpuccsolja a hatályos alkotmányt? Megkáérdeztek bennünket? Vagy bárki mást ebben az országban? Ugye nem! Ne akarjunk már pápább lenni, a pápánál- már csak azért sem, mert az Alaptörvény mérvadó alkotmányjogászok szerint nem érvényes, hiszen eljárásjogilag is aggályos a létrejötte. A 4/5-ös szabály eltörlése meg nem lehetséges 2/3-al.
Igen legyen új alkotmány- de ne a fidesS szavazói döntsenek már róla. Hanem az egész ország- és népszavazás erősitse meg! Talán inkább segiteni kéne ezt a folyamatot, nem azon lamentálni már előre, hogy megállja-e a NER lebontása a jogállami normákat. Egy őj ország létrehozása történt a NER által, és azt nem újraszabályozni kell, hanem kidobni a kukába.
Gyurka80
@Horizont: Tisztességes munkát a maszop? Noormálisss?Több évtizedig vezették az országot, többször csődbe vitték stb:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.