Pusztai Erzsébet szorongva figyeli majd a jövő járványügyi számait.

Csodának kellene történnie, hogy ne igyuk meg a hétvégi tömeges teraszozás levét – Már a jövő heti adatokat is „szorongva” fogja várni az infektológus

Fotó: Fotó: Szigetváry Zsolt

Nem a beoltottak számához, hanem a védtelenekéhez kell igazítani a járvány kezelését.

Úgy véli, az elmúlt időszakban tapasztalt csökkenés sem az oltásoknak, hanem az eddigi szigorú korlátozásoknak köszönhető – mondta Pusztai Erzsébet, az Antall-kormány politikai államtitkára, infektológus az ATV-ben.

Az ellenzéki véleményformálók közé besorolt Pusztai szerint – mivel a vírus továbbra is itt van, és ahol nagy a közelség illetve a kontaktusszám, ott terjed – a hétvégi terasznyitásos jeleneteket látva

csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne nőjön meg újra a fertőzöttek száma, és elsősorban a fiatalok között

Álláspontja szerint ugyanis sokkal szigorúbb szabályozásra lenne szükség a teraszok megnyitásához, és ahhoz, hogy a hétvégihez hasonló – és terjesztési szempontból a legveszélyesebb – tömeges gyülekezést el lehessen kerülni.

A szakértő egyébként úgy véli, nem is feltétlenül kell három hetet várni a számok emelkedésére, így ő már a jövő heti adatokat is „szorongva” fogja figyelemmel követni.

Forrás: atv.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
vazze...leszarom...aki fél,otthon marad, nem fertőződik, mi vállaljuk a kockázatot.. ne akarjanak engem az orvosok megmenteni...
Aki Én
@Pálinkás Pál: Körülötted senki nem volt covidos?
Pálinkás Pál
@Aki Én: se közel, se távol, pedig 50 felett vagyok, nem tinikkel cimborálok...
Pálinkás Pál
@Aki Én: pedig így van...sőt a mi környékünkön nem nagyon maszkoznak az emberek az utcán...akár mondhatnám hogy ez "okosabb " környék, ahol tudják hogy cseppfertőzés szabadban NEM terjed.../ ennek bárki utána nézhet a nemzetközi szakirodalomban../ persze egyszerűbb a befenyített szlávik, meg merkely hazudozásait hallgatni..
namihami
Nyugi, nem kell megijedni. Cilimami majd a ""hiteles"" adatokat fogja bejelenteni és így nem lesz ok a pánikra. A KSH és a Járványügy már tudja a megfelelő adatokat. Időben fogják az illetékesekkel tudatni.
Néro
Engem nem fog zavarni majd röhögök halottakon mint a Nagy Orr Bán. Végül is közöm hozzá ? Ű is azt mondja neki sincs.
Katalina62
@Pálinkás Pál: köszönd meg istenek, vagy szerencsédnek, mert nagyon szerencsés vagy!
Pálinkás Pál
@Katalina62: vagy esetleg az immunrendszerem nem a béka segge alatt van!! a fertőzöttek 98,8%-a gond nélkül átesik rajta, ennek mi köze a szerencséhez???
ómió
Előtte azért "nem árt egy kis pánikkeltés" se?
Katalina62
@Pálinkás Pál: akik meghaltak, vagy súlyosan megbetegedtek, életerős fiatal emberek is bíztak az imunrendszerükben! Elismerem ezt az egészet meglovagolja gátlástalanul a politika, de vírus ettől még létezik, és bizony öl is! Te nem félsz rendben, de ne sajnáld le azokat, akik viszont igen!
Pálinkás Pál
@Katalina62: a 27 ezerből csak 100 ...hatvan év alatti, nem krónikus betegségben szenvedő áldozatot mutass!...de tudod mit...beérem ötvennel...várom a listádat...
Katalina62
@Pálinkás Pál: látod, itt probléma! Nekem nem szempont, hogy hány éves aki meghal, és az is volt-e más krónikus betegsége, mert ha nincs vírus, lehet, még nem hal meg! Ez egy hozzatartozónak igenis szempont! Egyébként 50 év alatti emberek is megbeteszenek nem is kicsit! Sőt bele halnak, hidd el tudom!
Pálinkás Pál
@Katalina62: a " ha " - val kezdődő mondatoknak semmi értelme a való életben...és mióta a világ létezik ,a gyenge hull ki először...úgy hívják ,evolúció...az elhunytak átlag életkora 76 év felett...mint az utóbbi években...sőt a magyar átlagnál magasabb...de mondok egy példát a ha-ra...HA napi 24 órában nem dőlne ez a " járvány " a hírekből..médiából...észre sem venné senki az utcákon...
Katalina62
@Pálinkás Pál: De! amikor levegő után
kapod vagy fuldoklik egy kórházi ágyon! Vagy amikor temeti a mindegy hany éves hozzátartozóját! Ezt a vitát befejeztem, mert nincs értelme!
Pálinkás Pál
@Katalina62: mert buta vagy..ennyi...nem vitatkoztam veled, mert fegyvertelen vagy egy szellemi párbajban...
Katalina62
@Pálinkás Pál: én mikor sértegetelek?
Én nem értek egyet veled, de tudomásul veszem, hogy ez, a te véleményed! Vitatkoztam, és nem sértegettelek! Na ennyi volt!
Pálinkás Pál
@Katalina62: most szomorú lettem...az a helyzet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.