A DK képviselője vitte a csirkemellet a miniszterelnök irodájához. A kormány kilencszáz forintos átlagos nyugdíjemeléssel "szúrja ki" a nyugdíjasok szemét – állítja a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Fél kiló csirkemellet akasztottak Orbán Viktor irodájának kilincsére – ez volt az üzenet

Fotó: Facebook/DK/Videó

Ahogy korábban mi is megírtuk, átlagosan tízezer forintos évközi kiegészítést kapnak a nyugdíjasok a várhatónál alacsonyabbra belőtt infláció miatt, ami átlagosan havi 900 forintnak felel meg.

A Demokratikus Koalíció szerint „gusztustalanabb, aljasabb gesztust nem is tehetett volna az Orbán-kormány, mint hogy pár száz forinttal szúrja ki a nyugdíjasok szemét”.

Varga Zoltán szerdai, a Parlament folyosóján felvett, online közvetített sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a bejelentett nyugdíjemelés átlagos mértéke nagyjából kilencszáz forint, de van olyan ember is, aki havonta 247 forinttal kap majd többet. A képviselő hozzátette, a kilencszáz forint egy fél kiló csirkemellre elég.

Varga Zoltán, az ellenzéki párt frakciószóvivője fél kiló csirkemellet vitt Orbán Viktor parlamenti irodájához, hogy megmutassa, ennyire futja a 900 forintból. „Próbálja meg ezt enni egy hónapig, persze köret vagy savanyúság nélkül, hiszen a gázt is ki kell fizetni, amivel megsüti a csirkéjét” – üzente a miniszterelnöknek, hozzátéve, a DK egyszeri, 50 ezer forintos támogatást követel a nyugdíjasoknak.

Varga végezetül azt mondta, hogy

gyáva és gyenge kormány, gyáva és gyenge, embertelen miniszterelnökének elhoztam a nyugdíjemelését"

A párt által küldött képek alapján a csirkemellet nem sikerült átadni, így a kormányfő irodájának kilincsére helyezték.

Forrás: 24.hu, Blikk

Címlapkép: Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: És az a kormány amelyik 2010-s kampányában még 14. havit ígért, 10 év alatt, amikor "dübörgött a gazdaság" , és nem volt világ válság,még a 13.havit sem állította vissza?
CsipkeRózsa
Miért nem csirkeszárnyat vagy csirkenyakat, sőt csirkefarhátat, csirkelábat.
Nessy
@Shikari: És az a kormány amelyik 2010-s kampányában még 14. havit ígért, 10 év alatt, amikor "dübörgött a gazdaság" , és nem volt világ válság,még a 13.havit sem állította vissza?
JAJMÁR
@CsipkeRózsa: Ilyen finom húsit miét is kellett neki vinni elég lett volna a csirkeláb!
vacsi
Most komolyan: ilyen emberek a parlamentbe valók?!
Néro
Emá marhaság ! Lófejet az ágyába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.