Nem hivatalosan legalábbis ezt a választ kapták arra a kérdésre, hogy miért nem indult még el a felüljáró felújítása.

A Népszava érdeklődött arról a fővárosi önkormányzatnál, hogy mi a helyzet a Flórián téri felüljáró felújításával, ugyanis életvélyes az állapota a felüljárónak, néha "gyermekfej nagyságú" betondarabok hullanak róla, veszélyeztetve ezzel az alatta zajló forgalmat és a római kori Fürdőmúzeumot is.

Népszava: kormányzati elvonások miatt nincs pénz a Flórián téri felüljáróra

A Flórián téri felüljáró, alatta a római kori Fürdőmúzeum

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Christo

A Budapest Közút Zrt. a tavalyi jelentésében a következőt írta a felüljáró állapotáról: 

"a hidak dilatációs szerkezetei áznak, esős, hideg időben rendszeresen kitöredeznek balesetveszélyt, károkat okozva. A támaszok, fejgerendák és az előregyártott gerendákat megtámasztó rövid konzolok szintén áznak, a kilátszó acélbetétek erősen rozsdásodnak."

A cikk szerint a veszélyes állapot több éve tudott, Tarlós István korábbi főpolgármester idejében, 2018. decemberében ki is írtak egy közbeszerzést a felújításra, ám csak egyetlen ajánlat érkezett be a közbeszerzésre, amit a cikk szerint a Tarlós-féle városvezetés túlságosan drágának talált, így a projekt leállt. 

2019. őszén a még Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat újabb tendert írt ki, de erre ismét a már korábban is egyedüli jelentkező cégpáros adott be csak ajánlatot. 

"Mivel az előző ajánlati árat nem hozták nyilvánosságra, így csak találgatni lehet, hogy az A-Híd Építő Zrt., a STRABAG-MML Kft. alkotta konzorcium által adott 2,24 milliárdos vállalási ár alacsonyabb vagy magasabb volt-e az előzőnél. A Közbeszerzési Értesítő szerint a BKK 2020. április elején szerződést kötött a cégekkel. Ám azóta sem történt semmi"

- olvasható a cikkben.

A Népszava kérdésére, hogy miért nem történt előrehaladás az ügyben, a fővárosi önkormányzat nem felelt, de nem hivatalosan azt a választ kapta a lap, hogy a járvány és a sorozatos kormányzati elvonások miatt nincs pénz erre, ráadásul a Csömöri út – Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítása is sokkal többe kerül a tervezettnél.

A lap megkereste a III. kerületi önkormányzatot is az üggyel kapcsolatban, de ők azzal hárítottak, hogy a felüljáró fővárosi kezelésben van. Bús Balázs, a kerület előző, KDNP-s polgármestere egy a kormánysajtó által megszellőztetett levélben arra kérte a főpolgármestert, hogy „a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára, ugyanis az a sok ezer ember, aki naponta áthalad a Flórián téri aluljárón, jelen pillanatban életveszélyben van”.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Efftárs! Hazudd a kormányra! De még a vírust is ám!
NKF
Teljes mértékben egyetértek!A fleto idejében a bkv meg a többi úgy síbolták,hogy csak no.
Feledékenység,igaz nem bűn.Érdekes,ilyenkor a bolsik nyikorognak.
Nessy
Érdekes, már Tarlósék is kiírtak rá közbeszerzést, de drágának találták, és törölték, mint a Lánc híd felújítása esetében. Úgy mellékesen már elég régen fel kellett volna újítani, a szét ázott aluljáróval együtt!
home office
Úgy tűnik összefutja a szél a szemetet.
(kivéve, akik csak betévedtek a csalánosba)
csak úgy....
@Shikari: @ómió: @NKF: a mindenevö hívök !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.