„Nem mintha másra számítottam volna, de a kormánynak megint nem sikerült állnia a szavát.” – Budapest főpolgármestere egy Facebook-posztban fakadt ki. 

Karácsony: a kormány 4000 milliárd forinttal adósítja el a gyerekeinket Oroszországnak és Kínának
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely ismét felszólalt a kormány utóbbi időben tanúsított megkérdőjelezhető akcióiról. Egy viszonylag hosszú Facebook-posztban véleményezi az utóbbi időszak döntéseit.

Nem mintha másra számítottam volna, de a kormánynak megint nem sikerült állnia a szavát.

- kezdte.

Amikor tavaly decemberben a miniszterelnök egyetlen tollvonással kivégezte az önkormányzatiságot azzal, hogy elvette a települések legfontosabb saját bevételének, a helyi iparűzési adónak a felét, akkor még érdemi kompenzációról és érdemi egyeztetésekről volt szó. Egyik sem lett.

A kormány most 23 milliárdos önkormányzati kompenzációt jelentett be, miközben csak Budapestet a decemberi döntéssel több mint 31 milliárd forintos bevételtől fosztották meg. Persze a fideszes nagyvárosokat rögtön megszórták több mint 15 milliárddal, valahogy ebből az ellenzéki vezetésű városoknak akkor sem jutott. Ráadásul erről a mai döntésről is előbb értesítették a helyi Fidesz-szervezeteket, mint a megválasztott ellenzéki polgármestereket. Mintha a közpénz az ő magánpénzük lenne. Hát, nem az.

A kormány miközben kifosztja az önkormányzatokat válság idején a lakosságtól is többet szed be a központi költségvetésbe. 2020 első negyedévében a lakossági befizetések 689 milliárd forintot tettek ki, ez az elvonás 2021 első negyedévére 750 milliárd forint fölé nőtt. Többet fizet be tehát a lakosság válság idején, miközben a gazdaságvédelemre szánt pénzek mintegy háromnegyedét a kormány nem a gazdaság talpraállítására, nem szociális támogatásokra, hanem saját hatalmi céljaira és klienseinek gazdagodására költötte. Közben az Európai Uniótól a magyaroknak járó több mint 3000 milliárd forintról is lemondani készül a kormány, csak azért, hogy ne kelljen elszámolnia, miközben 4000 milliárd forinttal adósítja el a gyerekeinket Oroszországnak és Kínának.

A posztot pedig így fejezte be:

Lesz mit jóvátenni…

Eddig már több mint 2600-an reagáltak a szövegre.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Karácsonynak abszolút igaza van. O1G es sleppje eladja a hazát a kínaiaknak es a ruszkiknak. A magyarokat a sárga es vörös kommunisták rabszolgaivá teszi a szemünk lattara.
Ezt nem engedhetjük! Jövőre el kell mennünk szavazni, es le kell váltani ezt a bún bandát.
Utána azonnal elindítani a számonkérést, a hazát kizsigerelő szerződéseket pedig felmondani azonnali hatállyal. Az ebből eredo karokat a fideSS NER-lovagok maganvagyanabol fedezni, nem pedig kozpenzbol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Még még amiről hivatalosan nem szól a fáma.
tudode
Azoknak felfordul a gyomra ettől a kalóz bagázstól, akik vásárláskor ha többet ad vissza a pnztáros, a világ legtermészetesebb dolga számukra, hogy azonnal visszaadják a többletet!
.
Nem úgy, mint a kalóz kormány egyesei, kettesei, akik kihasználják a jótevőiiket, aztán lábakapcájának tekintve, köszönet helyett rászállnak mint mint az állat, aki csak akkor támad, ha éhes!
,
Megmutatta az ország egyrésze kisujját, az egész országot bosszuból felfalják, eladósítják még az ükunokákat is!
.
Ma már kiadnak a fideSS alapítók is:
.
------ „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
.
Akkor, amikor az ország forrása, vagyontárgyai ugyanolyan eszközének kellene lenni, mint a boltban a pénztárnál szolgálatot dolgozóknak!
.,
Állat az emberben! Saját magát kárhoztatva amiatt, mert nem képes ellenállni a kísértésnek!
Gazella
Ezek napi szinten óránkét nem.. mp-ként hazudnak.. mindenben.
Eladott Ország
Iszonyatos! Ezt meg kell akadályozni, ha létezik Magyarországon ellenzéki párt! Ha nem akkor a fidesszel együtt el kell zavarni az egész bandát a picsába!
verőce21
Zajos polgármester pedig már készül megzenésíteni az ötletet... másfél órás kiadásban...
home office
"Újra bebizonyosodott szemünk előtt egy titokzatos törvény,
melyet szinte végzetszerűnek mondhat az ember, mely szerint, úgy látszik, a megsejtett jó keresésében az embert nem sarkallja eléggé, hogy a hiányokat és igényeket megállapítja, hanem szükség van a fojtott indulat nyílt vagy titkolt közreműködésére is.
Úgy látszik, az új értékek felfedezésével együtt jár olyan más értékek lebecsülése,
amelyek esetleg az újaknál előbbre valók volnának. Mintha eredményeitől megrészegednék az ember és a szenvedélyes figyelem, amellyel vállalkozására mered, elfeledtetne vele minden egyebet, pedig sokszor ez az "egyéb" maga a lényeg.
Ilyenkor abba a kísértésbe esünk. hogy elvessük azt, amit meg kellene tisztítanunk és el kellene mélyítenünk. Igy jönnek létre zavaros helyzetek és készülődnek kikerülhetetlen válságok, amelyeknek kimenetelét senki sem látja előre."
Gyurka80
Karigeri megint sír mint egy kisgyerek, a számlán meg rakás pénze van, azzal sem tud mit kezdeni. Csak a haverok zsebét tömi.
Yoda69
Karácsonynak abszolút igaza van. O1G es sleppje eladja a hazát a kínaiaknak es a ruszkiknak. A magyarokat a sárga es vörös kommunisták rabszolgaivá teszi a szemünk lattara.
Ezt nem engedhetjük! Jövőre el kell mennünk szavazni, es le kell váltani ezt a bún bandát.
Utána azonnal elindítani a számonkérést, a hazát kizsigerelő szerződéseket pedig felmondani azonnali hatállyal. Az ebből eredo karokat a fideSS NER-lovagok maganvagyanabol fedezni, nem pedig kozpenzbol.
KisGenyo2
Ezért is nem kell(ett) gyereket csinálni. ;-)
ómió
Pedig a te nyelved "dörzsikéje" már rég "Brüsszelkonform", ugye!?
istván irén
Egy rohadt tetves kisz titkár volt az is maradt csak fel vette a bő gatyát.Nyalja a komcsik picsáját közben másra mutogat
Gyurka80
@Eladott Ország: A degenerált k-s tacepaóid már nagyon unalmasak!
Clavigo
@Gyurka80: Ülj le @Gyurka80: ,,egyes. Ma megint hülye vagy

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.