Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is engedélyezte a kínai Sinopharm-vakcinát, ezzel nemzetközi szinten is beigazolódott a magyar kormány álláspontja, "ami szerint hazánk oltási programját a politikai, gazdasági érdekek helyett kizárólag az egészségügyi szempontok határozzák meg" – írta az emberi erőforrások minisztere pénteken a közösségi oldalán.

Kásler Miklós óriási sikereket jelentett be

Kásler Miklós Facebook-bejegyezésében arra reagált, hogy a WHO jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

A tárcavezető kiemelte, hogy az egészségügyi kormányzat javaslata nyomán beszerzett kínai vakcinákból eddig több mint egymillió ember kétszeri oltásához elegendő mennyiség érkezett Magyarországra.

"A sikeres magyar oltási programnak köszönhetően pedig lehetőségünk nyílik az ország fokozatos újraindítására"

- tette hozzá a miniszter.

Varga Judit: mi régóta tudjuk, hogy a Sinopharm biztonságos és hatásos

A magyarok régóta tudják, hogy a kínai Sinopharm vakcina biztonságos és hatásos – tette közzé az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Judit azt írta: "Mosolyogni ér! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a mai napon engedélyezte a kínai Sinopharm oltóanyag használatát. Ez azt jelenti, hogy a vakcina biztonságos és hatásos. Ezt mi, magyarok régóta tudjuk".

Mosolyjellel zárt bejegyzését a miniszter arra reagálva fogalmazta meg, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken jóváhagyta a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

A WHO döntését követően Szijjártó Péter is nekiugrott a "baloldalnak".

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Kásler Miklós

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
azt hittem,hogy talált egy olcsó maniküröst az öreg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Eladott Ország: 07:12 Ezt is orbán döntötte el,hogy nálunk a 60-on felüliek kapják a kínait. Ez itt a nagy gond,hogy nyugaton szakemberek bevonásával döntenek minden járványügyi dologról,nálunk meg orbán. Pl kijelentette,hogy "Szerintem a kínai vakcina jó." Pár nap múlva mondta ugyanezt az oroszról.És ott a kulcsszó.-a "szerintem".Ő egyedül dönt nyitásról,zárásról,minden kis fiszfasz dologról,ami nem rá tartozna,hanem a szakemberekre.Annyit machináltak a kínai körül is,és olyan erőszakosan próbálták rátukmálni az emberekre,hogy pont ezzel vették el az emberek bizalmát. Ráadásul Kína a vakcináját a harmadik világ országainak gyártotta,de orbán szerint jó az itt nekünk. Ami nem is lenne gond,ha orbán a saját,és esetleg a pereputtya életével szórakozna.De ő egy egész országgal csinálná,ha tehetné.Szerencsére az emberek nem mind hülyék,és azért választhattak mást is.
Eladott Ország
@csipetke: ma, 07:44 ☻ Kínában csak 59 éves korig adják a vakcinát. Orbán a 65 feletti krónikus magyar betegeket oltatná be. Ha egy buszsofőr úgy vezetné a buszát, mint a Felcsuti felcser az országot már régen bevonták volna a jogosítványát. A nemzet megmentője, a felcsúti felcser közölte, hogy “a 60 év feletti krónikus betegek csoportja 1 millió 756 ezer embert takar, ennyi kínai vakcinánk lenne is, ha meglenne az engedély. Az operatív törzs szerint nincs olyan kockázat, hogy a kínai vakcina nagyobb kárt okozna, mint amennyi haszna lenne. Itt van több milliónyi kínai vakcina, amit holnap reggel - kicsit túlzok - de néhány napon belül az emberek rendelkezésére tudunk bocsátani, csak nincsen meg hozzá a hatósági papír.” (Értsd: a felelőtlen bürokraták miatt nem tudlak titeket beoltani.) A kormány megállapodott a SINOPHARM-val a szállításról. (Még mielőtt a szakemberek eldönthették volna, hogy engedélyezik-e a használatát) Igaz, közben a cég két csúcsvezetője - Li Csiming igazgatósági elnök mellett Li Huj, a cégcsoport igazgatója - nem tudni miért és hogyan - megvált a cégtől. Persze, ha korrupció miatt kellett távozniuk, akkor érteni vélem a magyar külügy vonzódását a céghez. És még mit tudni a kínai vakcinákról? Az előzetes adatok alapján nagyjából 50 (?) százalékos hatékonyságú, Brazíliában vizsgálták, csalódást keltő eredménnyel az engedélyezése sem biztos. Orbán novemberben ezt mondta: “mindenki eldöntheti majd melyik vakcinában bízik.” Müller Cecília december elején kijelentette - “nem lehet választani”.
Clavigo
@Pegero: Csillapodjál,,,inkàbb menjél bubukálni,,addig sem beszélsz baromságokat.
Nessy
@Eladott Ország:Néha azért beszélhetnének egymással az operett törzsi prücsök herélésen, hogy ki mit fog egy óra múlva nyilatkozni. Igy nem mondana az egyik A-t, a másik B-t. És ezek után csodálkoznak, hogy lassan minden bizalom elvész velük szembe!
csak úgy....
@verőce21: a buta bohócok ti vagytok "nemzetileg" ,veletek azt csinál az eszméletlen kormány, amit éppen szeretne! :) az öreged nem csaucseszku alatt szolgált?-csodálkoznák ha nemet mondanál...
verőce21
@csak úgy...: "a buta bohócok ti vagytok" - és a tululu hol marad...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.