Baljós jelekről számolt be Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a Rádió Bézsen – írja a Blikk.

Tömeges felmondásokra készülhetünk a magyar egészségügyben

Balogh szerint az egészségügyi szakdolgozók, köztük az ápolók

decemberhez képest rosszabbul keresnek, és hónapról hónapra élnek.

Tudomása szerint ezrével érkeznek dolgozóiktól a panaszos levelek. Sokszor enni sem volt idejük, és volt, hogy napi 4-5 órát töltöttek utazással, csak aludni jártak haza. A kamara elnöke szerint

mindezekért sem erkölcsi, sem anyagi elismerést nem kaptak, mivel csak az orvosok bérét rendezte a kormány, a szakdolgozók ebből kimaradtak.

A Blikk úgy tudja, Kincses Gyula, az orvosi kamara elnöke tömeges pályaelhagyástól tart.

Forrás: blikk.hu

Fotó: MTI/Balázs Attila

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem tudom mit várt Orbán, és "bölcs tanácsadói" az új szerződés alapján,most még a lehetséges megfigyelés is megjelent, az esetenként megígért pénzt sem mindig kapták meg a szakdolgozók, hogy hozsannát fognak zengeni a kolostor ablaka alatt? Ha csökken a járvány, nem kevesen hagyják el a pályát, vagy keresnek máshol állást! Leginkább nem idehaza, ha megtehetik. És még az orvosok is szembesülni fognak azzal, ha nem engedik a másodállást, akkor emeléssel együtt sem lesz olyan magas a fizetésük. Mert szépen hangzanak a bruttó összegek csak annak nem kis része visszavándorol a költségvetésbe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 16:32
Te vagy a nagy gyalogló?Buzika.
percsi
@justhpeter: Én igen :(
Addig, míg egymás ellen harcolunk, nem lesz következmény. Ez tartja életben őket 32 éve, ezért nem történt eddig következmény :(
ómió
@nezelodo: Konkrétabb hazudozással gyere! Hogy másnak is érthető legyen!
surdilloFUJT
@Shikari: kár,hogy élve születtél,te agyrágott 1 bites fidesscsicska!!!
surdilloFUJT
@ómió: ugorj vissza az erdélyi barnamedve himbilimbijére fidessnyalonc,csicska!!!
nezelodo
@ómió: Ne terelj, itt érti mindenki, sőt még a Vezér személyesen is megtekintette az "eredményt". Attól, hogy érvek helyett felruházol mindenkit a saját beléd égett tulajdonságoddal, a hazudozással, a tények azok tények maradnak, és szaporodnak majd az ilyen események az országban. Tudod "semmi sem tart örökké, 150 év alatt sem váltunk törökké"... Hogy értsd a mai kurzusnak is ki lehetne írni, a Kádár rendszerben átírt változatát, amivel egy szovjet katona szobrot tiszteltek meg, amely igy kezdődött: "Ne vigyorgj Iván semmi sem tart örökké..." Újra aktuális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.