Elképesztően felszökött a gyümölcs ára – adta hírül a magyarhang.hu.

Jobban megéri külföldit venni: harminc százalékkal drágult a magyar eper
Fotó: MTI/Soós Lajos

Jelenleg – szállítási költségek ide vagy oda – fele annyiba kerül a külföldi eper, mint a hazai. Az RTL Klub vasárnapi hírdójából derült ki, hogy az import eper kilója jelenleg 1800 forint, míg a magyaré 3500 körül mozog. Mint kiderült, ez a fajta magyar gyümölcs most 30 százalékkal drágább, mint az elmúlt években ilyenkor átlagosan, és az ára tartósan magas maradhat – írja a magyarhang.hu.

Az is rossz hír, hogy idén fele annyi cseresznye termett a hűvös és csapadékos tavasz miatt, mint a sokéves átlag, és a szezon kezdetén 2500-3000 forintért adhatják majd a gyümölcs kilóját. Ugyanakkor június végén várható, hogy harmadával csökkenjen majd a cseresznye ára.

A friss almára egyelőre várni kell, jelenleg annak 450 forint a kilója.

Forrás: magyarhang.hu
Fotó: MTI/Soós Lajos

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nos a dolog úgy áll, hogy ebben az idényben - amióta van magyar - még nem láttam külföldit, de, ha az itt jelzett ár igaz, akkor abban is vérlázító a drágulás! =))
Emmersson71
Én viszont a minőséget veszem! Nem az ár határozza meg, miből készül a lekvár! És kóstolok, mielőtt vásárolok. Ha épp a magyar finom, akkor plusz az öröm :) Ha viszont az olcsóbb import eper is ízletes, nem csak "kirakatra termelt", akkor bizony teszek a magyar termelőre.
Nyírfa
Nemcsak az eper ára elképesztő. Valósággal vadászni kell a piacon az árut, hátha be tudok cserkészni egy kicsit olcsóbb, de még elfogadható minőségűt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.