Nem elég nekünk a rakpart hétvégente, megkezdődnek a felújítási munkálatok, így június 16-án lezárják a Lánchidat is, sőt nagy eséllyel a Blaha Lujza tér is elesik a felújítások során.

Balogh Samu várostervező azt írta, június 7-én indul a pesti alsó rakpart megújítása a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon, ennek nyomán összefüggő gyalogossétányt és Duna-parti fasort kapnak majd a budapestiek.

A Lánchidat pedig jó időre lezárják.

A közösségi közlekedést választó, erre jövő 11 ezer utas az eddigi lánchídi átkelés helyett az M2 metrót veheti majd igénybe, de az Erzsébet híd felé is kerülhetnek

– mondta el Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója a cég kedd délelőtti háttérbeszélgetésén.

Budapest, vigyázz! Jön a közlekedési-Armageddon

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Lánchíd felújítási munkálatai várhatóan 2023 augusztusáig tartanak, majd elkezdik a műszaki átadás-átvételi eljárást, amely harminc napot vehet igénybe. A cél, hogy Budapest százötvenedik születésnapjára elkészüljön a főváros egyik legfontosabb műemléki építményének restaurálása, és a Széchenyi lánchíd ismét régi pompájában tündököljön.

Sőt, a Blaha Lujza tér felújítása a közbeszerzési eljárás eredményes lezárása esetén még július elején megindulhat. A munkálatok során teljesen megújul a térfelszín, akadálymentessé válik a közlekedési csomópont, fákat ültetnek a téren, és megteremtik annak lehetőségét, hogy a források biztosítása esetén visszaépülhessen a Rákóczi úti villamos és ahhoz közvetlenül kapcsolódhassanak a Népszínház utcai vonalak is. – adta hírül az MTI.

Ehhez vegyük hozzá, hogy sok más úton is ideiglenes buszsávok jelennek meg majd, mert a tömegközlekedés működésének segítésére összefüggő buszkorridort hoznak létre a budai BAH-csomóponttól a Hegyalja úton, az Erzsébet hídon, a Rákóczi úton és a Thököly úton keresztül Zuglóig.

Forrás: Index.hu , MTI, HVG.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
Had kérdezem + ,mi tart ezen 2 és fél évig lezárás és 3 és fél év utáni átadás ? Bárhol máshol 6 hónapon belül kész . Vagy tévedek ?
Pokróc
Ja értem .Kis gyenge europai pöcs vagyunk . Akkor +minek állandóan pattogni ? Nem értem . Ti ?
Pokróc
1 Magyar ember él 60 -70 - 80 évet .Két és fél év közlekedési káosz nem hiszem hogy olyan nagyon boldog időszak a rövid földi életében.
Szerintük belefér :-((((((((((((((((((((( Nem lehetett volna +csinálni kovid 19 alatt ? 20 elején kezdték volna most kész lenne . Nem ?
Pokróc
A felcsúti majmot kell szidni ha álltok a dugóban . Mert az 1 igazi hamisítatan szarvasmarha !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.