Nekünk, akiknek fontos a nemzet, össze kell fognunk, jobban, mint bármikor korábban. Meg kell értenünk, hogy érdekeltek vagyunk egymás sikerében – nyilatkozta Kovács Ákos énekes a Vasárnap.hu-nak

"Nekünk, akik szerint fontos a nemzet, össze kell fognunk, jobban, mint bármikor korábban” – baloldali befolyástól fél Ákos
Fotó: Facebook/Ákos

Trianon ma ugyanazt jelenti Magyarország számára, mint a döntés pillanatában: példátlanul gyalázatos, aránytalan büntetést, ami ráadásul egy újabb világháborúnak készítette elő a terepet.

- mondta az énekes, majd hozzátette hogy, a döntés kimondása után az ország egész népe gyászolt – nemtől, kortól, vallási hovatartozástól, világnézettől függetlenül. Megszólaltak a gyárak szirénái, gyászkeretben jelentek meg az újságok, imára kulcsolódtak a kezek.

Szerinte ma is él az emberarcúnak is mondott szocializmus hazug történelemszemlélete, az egyoldalú múltértelmezés.

Volt például olyan komment is, amely szerint Apponyi Albert és a tárgyalóküldöttség tagjai hullarészegek voltak, ezért nem tudtak helyesen érvelni a magyar álláspont mellett. A fél- és negyedinformációkból összetákolt okosságok mellett megjelentek a ravasz, jól kidolgozott, cinikus dumák is, miszerint „megérdemeltük”.

- mondta el a békeszerződés kapcsán.

Az elmúlt években számos olyan tény derült ki e nemzeti tragédia kapcsán, ami szinte sokkolja az olvasót.

Az egyoldalú múltértelmezés kapcsán szerinte ma azt láthatjuk, hogy a történelem átírásán a balra tolódott Amerikai Egyesült Államok is szorgoskodik.

A kormányzást kaparintotta meg a radikális baloldal odaát. Kétlem, hogy ez a durva fordulat az egész országra jellemző lenne. A radikalizmusnak sok jele van, ilyen a saját történelmük szélsőséges, konszenzus nélküli újraírása, de említhetném a saját alkotmányuk ellen folyó kíméletlen aknamunkát is. Az Egyesült Államokban jelenleg zajló szélsőbaloldali fordulat kapcsán sokan megszólaltak.

- nyilatkozta ettek kapcsolatban, majd a kolzsovári koncerttel kapcsolatban is kifejtette gondolatait.

A Szent Mihály-templom tövében, Mátyás király szobra mellett harmincezer magyarnak koncertezni hihetetlen, felemelő élmény. Érezzük, tudjuk, hogy együtt vagyunk, testvérek egymás közt. Ez semmi máshoz nem hasonlítható.

Nekünk, akik szerint fontos a nemzet, össze kell fognunk, jobban, mint bármikor korábban jelentette ki, majd hozzátette:

A magyar történelemben már nem először elképesztő túlerővel szemben kell helytállnunk. A nagy háborúig a Kárpátok övezte térség politikailag, gazdaságilag és szellemileg is képes volt a teljes önellátásra. A nyelvek, nemzetiségek mentén mesterségesen szétszabdalt terület országainak egymásra kell találniuk.

Forrás:Vasarnap.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ákos, fogytán az eddigi pár millió ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez egy undorító buzeráns...már a bonanza érában agyon kellett volna ütni...
Giovanni Alba
"A nagy háborúig a Kárpátok övezte térség politikailag, gazdaságilag és szellemileg is képes volt a teljes önellátásra. A nyelvek, nemzetiségek mentén mesterségesen szétszabdalt terület országainak egymásra kell találniuk."
Ákoska, ki toporzékol nemzetállamokat követelve? Ki az, aki berzenkedik az egységes Európa eszméje ellen?
Ákoska, borulj szíjjas nyakába, és jucust középre kapva döntsétek már el, mi a jó nektek. Aztán húzzatok el Erdélyországba.
namihami
Ez a majom is olyan, mint az istene. Ma ezt mond, tegnapinak a 180 fokos ellenkezőjét. Amerről a hasznot reméli.
A koncert pedig nem magyarság, hanem bevétel kérdése. Harmincezer jegy több, mint öt- vagy tízezer fizető.
Nessy
Ákos, fogytán az eddigi pár millió ?
Gazella
Ez a húgyagy< elfelejtette, hogy honnan indult... nagyon nagy köpenyegforgató szentfazék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.